Notícies
 Tornar
  • Nova campanya per unes tarifes de transport adaptades al lleure educatiu
  • Comparteix a les xarxes socials

Nova campanya per unes tarifes de transport adaptades al lleure educatiu

18.02.20

Un Grup de Treball format per federacions del lleure educatiu i el Grup de Treball d'Emergència Climàtica del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) llença la campanya #EnsMovem.

L'acció inicia aquest dimarts 18 de febrer, per visibilitzar el malestar (entre altres) dels Centres d'Esplai enfront del canvi de tarifa de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) engegat al gener i reivindicar tarifes reduïdes per viatges en grup d'entitats del lleure, la T-jove fins als 29 anys i la T-16 fins als 18.

Amb el hashtag #EnsMovem, aquesta campanya pretén convertir-se en Trènding Tòpic (compartint, a més, 3 Infografies en forma de targetes de TMB amb les reivindicacions esmentades) i aconseguir que els Centres d’Esplai, caus, famílies, joves, etc. se sumin a la reivindicació.

La idea, doncs, és que aquesta primera acció a les xarxes socials sigui el tret de sortida per començar una onada de protestes fins a obtenir resposta política. Malgrat deixar al parer de cadascú com fer seva la reivindicació, els impulsors de la campanya, de fet, aporten algunes propostes per “continuar la pressió” a les xarxes socials: primer, suggereixen que cada vegada que una entitat de lleure faci una excursió, publiqui via xarxes socials quant li ha costat i quant li hauria costat amb l'antiga tarifa per tal de visibilitzar que el canvi és desmesurat. També animen a aconseguir que les famílies i altres entitats en xarxa ho difonguin.

Aquesta campanya s'emmarca en la ja històrica demanda per part del lleure educatiu per tal que les tarifes de transport públic s'adaptin a les seves necessitats. El passat desembre, de fet, des del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) ens vam adherir al comunicat del lleure educatiu impulsat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya en relació amb el canvi de tarifes del Sistema Integrat de Mobilitat Metropolitana de Barcelona per tal que les tarifes responguin a les necessitats de Centres d’Esplai i caus.