Notícies
 Tornar
  • El MCECC se suma a la demanda per un transport adequat a esplais i caus
  • Comparteix a les xarxes socials

El MCECC se suma a la demanda per un transport adequat a esplais i caus

18.12.19

Des del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) ens adherim al comunicat de l'associacionisme educatiu en relació amb el canvi de tarifes del Sistema Integrat de Mobilitat Metropolitana de Barcelona.

Els esplais i agrupaments escoltes de Catalunya apostem pel transport públic com la manera més sostenible de desplaçar-nos pel territori amb els grups d'infants i joves amb els quals ens movem els caps de setmana. Per això, hem demanat repetidament la creació d'una modalitat de bitllet de grup bonificat adreçada a esplais i caus.

Una demanda que mai s'ha materialitzat, facilitant que la T-10 i la T-70/30 segueixin sent fins avui dia els bitllets més utilitzats per part dels agrupaments escoltes i esplais. Amb tot, aquest desembre, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea metropolitana de Barcelona han acordat un canvi de model tarifari i de tipologia de bitllets per al 2020 que suposa l'eliminació de la T-10 per donar pas a la T-Casual. Aquest bitllet serà de caràcter unipersonal impedint la seva utilització com a bitllet per als agrupaments i esplais. De fet, el nou sistema tarifari ofereix només la T-Grup com a bitllet multipersonal, obligant a fer 70 viatges en 30 dies quan, en la majoria de casos, no resulta adient a causa de la mida dels grups d'infants i joves que fan els desplaçaments.

En definitiva, no hi ha cap tarifa que respongui a les necessitats d'esplais i caus. Així, tal com s'expressa al comunicat (impulsat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya amb el suport d'Escoltes Catalans, ESPLAC, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Acció Escolta de Catalunya, Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya i Federació Catalana de l'Esplai), el MCECC i la resta d'entitats adherides considerem que no es "dona resposta a les necessitats expressades, sinó que es continuarà dificultant que agrupaments i esplais facin excursions, activitats i sortides, ja que implicarà un major cost per a aquestes entitats i, en conseqüència, per a les famílies".

Per tal de revertir aquesta situació demanem, a curt termini, un replantejament urgent per tal que la T-Casual passi a ser multipersonal i la T-Grup tingui una validesa anual, o si més no, trimestral. D'altra banda, i tenint en compte la futura implementació de la T-Mobilitat, demanem una reunió amb l'Autoritat del Transport Metropolità per tal d'abordar la viabilitat de la creació d'un abonament enfocat a esplais i caus i que satisfaci les necessitats de la seva realitat.

Per llegir el comunicat complet, accediu al web del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.