Notícies
 Tornar

Recursos per les activitats d’estiu!

17.05.19

Molts centres i clubs d’esplai esteu preparant les activitats per aquest estiu. Per això us fem un recull de materials que us poden servir durant l'elaboració dels casals, colònies, campaments o rutes!

L’estiu és l’època més desitjada pels infants i joves dels centres perquè arriben casals, colònies, campaments o rutes. Però perquè siguin inoblidables cal preparar-les amb temps. Per això fem un recull de recursos que us poden servir.

Treballar el quotidià

Com bé sabeu, el quotidià és un espai educatiu important que cal tenir en compte a l’hora de planificar les vostres activitats. La higiene, horaris, estones lliures, espais, inicis i tancaments i àpats són bons moments en què es poden convertir en una eina pedagògica. Sabeu com fer-ho?

Us deixem el quiztidià perquè reflexioneu amb el vostre equip com introduir-ho a les activitats.

També podeu consultar el número 224 de la revista Estris o veure aquest vídeo.

Que no falti la música!

Moltes vegades necessiteu música per les activitats o per les estones lliures. Tenim al perfil d’spotify llistes elaborades a partir de les vostres propostes. Tenim:

I què fem per les vetllades?

Les vetllades són un dels elements clau a les colònies i campaments. Per això us deixem l’especial vetllades publicat a l’estris.cat.

Anem de ruta!

Si aquest any teniu previst fer activitats en terrenys d’acampada, tingueu en compte la normativa! Aquí podeu consultar quines són les característiques que han de complir els terrenys d’acampada i també quines normes heu de seguir els i les responsables de l’activitat com permisos i documentació que heu de tenir vigent, la gestió de la brossa, la construcció de latrines o la contaminació acústica. A més, teniu la guia "Anem preparats" que edita la DG de Joventut. 

Recordeu! És molt important que notifiqueu l’activitat al Gesplai i a la Direcció General de Joventut si l’estada té una durada de dues o més nits consecutives! Ho podeu notificar amb una antelació mínima de 7 dies per Internet.

Material gràfic!

I si necessiteu fer cartells de les vostres activitats d'estiu us deixem uns materials perquè pugueu editar i anunciar-les.

Guia de bon ús de les cases de colònies i piscina

Hem elaborat una guia amb un conjunt de recomanacions i pautes per al bon ús de les cases de colònes i també de les piscines. Repasseu-les abans de marxar a realitzar les vostres activitats d'estiu.

Manual de celebració de la fe a les activitats d'estiu

Per últim us recomanem que li doneu un cop d'ull al manual per a la preparació dels moments celebratius a les activitats d'estiu.