Notícies
 Tornar

Gràcies per participar a l’AGO!

01.02.19

Unes 300 persones vau participar a l’AGO que es va celebrar el 26 de gener a l’Espai l’Amistat de Premià de Mar. Entre els punts a votar: la memòria de 2018, el pla d’accions, el calendari o l’informe econòmic. L’acte institucional va comptar amb la presència del vicepresident de la Generalitat Pere Aragonès.

L’assemblea va començar amb la pregària de Mn. Miquel Álvarez, consiliari de les zones 01 i 06. Després va ser el torn de l’aprovació de l’Acta de la darrera AGO. El següent punt va ser l’aprovació de la  Memòria del MCECC corresponent a l’any 2018, abans però es va fer un repàs de les iniciatives que s’havien aconseguit i les que quedaven pendents. Un altre dels punts importants va ser l’aprovació del Pla d’Accions per a l’any 2019 juntament amb el calendari previst per al curs 2019-2020 i l’informe econòmic.

Per últim, un dels punts de l’assemblea va ser la presentació de les trobades d’aquest any: la TrocaJove i la Trobada de Monis. Per fer la presentació es va preparar una dinàmica en què es va animar als assistents a buscar entre els seients de la sala les claus que servirien per descobrir les novetats sobre les trobades de 2019: la TrocaJove i la Trobada de monis.

Acte institucional

A mig matí es va celebrar l’acte institucional que es va comptar amb la presència del vicepresident del Govern de Catalunya, el bisbe de Girona i el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol. L’acte va començar amb els parlaments del president del MCECC, Xavi Nus, que va instar a la Generalitat a seguir treballant per generar entorns favorables per a l’educació en el lleure a la nostra societat. Després va ser el torn del bisbe Mn Francesc Pardo que va animar als monitors i monitores a seguir amb la tasca d’educar “Ara sembreu amb esforç, potser no recollireu totes les llavors avui però aquestes donaran fruits durant tota la vida”. L’últim a intervenir va ser Pere Aragonès que va destacar que els centres d’esplai: “Sou escoles de ciutadania i sou un actiu imprescindible, no hi podem renunciar”. També va afegir que “Els monitors sou referents en l’educació en el lleure”. L’acte institucional va acabar amb la presentació del vídeo sobre el Moviment on s’hi pot trobar totes les iniciatives, accions i els equips de persones que sumen per fer-lo possible.

Canvis al Consell Directiu

Com a cada assemblea va arribar el moment de les votacions i la posterior renovació del Consell Directiu. En Xavi Nus va agrair a les persones sortints, Marta ArnauOriol Calaf Judit Vilaclara del territori de Barcelona i Núria Fernández del territori de Tortosa la seva tasca al Consell Directiu. Després es van conèixer les persones que ocuparan les places vacants dins el consell: Anna Grau i Pau Pujol (Territori Barcelona), Roger Vendrell (Territori Sant Feliu), Adrià Gòdia (Territori Lleida), Santi Amores (Territori Urgell) i Marta Estellé (Territori Tortosa). Van sortir reelegits Núria Carrión (Territori Sant Feliu) i Xavi Nus (Territori Lleida).