Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

22.04.21 - Un any més, ja tenim aquí la TrocaJove, la trobada d’adolescents i joves del MCECC que celebrarem en format semipresencial el pròxim 15 de maig!

L’edició d’enguany serà excepcional, ja que -degut a la situació sanitària actual- hem hagut de reinventar-nos i innovar. Així, adolescents, joves i monitors i monitores us trobareu presencialment als vostres centres i clubs d’esplai per seguir les motivacions del centre d’interès i les diferents activitats proposades de manera telemàtica. Sota el lema 'NaturalmentTu!', recuperem l’autoestima com a eix de la trobada, impulsant un espai per reflexionar sobre com som i què mostrem als altres. 

Així, els grups d’adolescents i joves, acompanyats pels seus monitors i monitores (que sereu responsables de dinamitzar els diferents moments i activitats a partir de les indicacions que rebreu), podran connectar-se a 'NaturalmentTu!', un concurs televisiu amb activitats, connexions en directe i un munt de sorpreses. A continuació, el presentador més famós de Catalunya us presenta el Centre d'Interès de la TrocaJove 2021: 

Així, des de les 9.30h. fins a les 19.30h, podreu connectar-vos a través de Zoom per seguir el concurs, compartir l’experiència amb la resta de Centres i Clubs d'Esplai, comentar tot allò que va succeint, resoldre dubtes, prendre decisions que marquin el rumb del programa... I molt més! No és un dia d'esplai telemàtic, és un dia d'esplai amb activitats presencials connectant el Moviment! 

I com a NOVETAT... Ja heu vist com van els Càstings per 'NaturalmentTu!', el més gran dels concursos de la televisió, que arribarà el 15 de maig a les vostres pantalles?

Xerrades

Com sempre, també hi haurà un moment dedicat a diferents xerrades (prèviament enregistrades i que podreu descarregar si no teniu una bona connexió a internet) per conèixer experiències de vida en les quals l’autoestima ha esdevingut un element important, o relats de persones que acompanyen col·lectius on el treball de l’autoestima és clau

Inscripcions

Les inscripcions estaran obertes fins al dilluns 3 de maig i les podeu fer a través d'aquest enllaç, on teniu tota la resta d'informació sobre la TrocaJove 2021 (horaris, etc.). Donades les característiques que fan única la TrocaJove d’enguany, és gratuïta. 

Estigueu atents a les xarxes socials del Moviment i al correu electrònic, ja que durant les setmanes prèvies a la TrocaJove anireu rebent tota la informació i materials necessaris per participar. Us esperem el 15 de maig a l’altra banda de la pantalla per gaudir d’un dia intens de lleure carregat d’activitats!

22.04.21 -

La Generalitat de Catalunya ha anunciat noves mesures pel que fa a la lluita contra la propagació de la Covid-19.

Una de les més destacades és la fi del confinament comarcal, que no era vigent en relació amb la realització d'activitats de lleure. Així, pel que fa al lleure i fins al 3 de maig, les restriccions segueixen sent les mateixes que hi havia fins ara: estan permeses les activitats adreçades a infants i joves en espais interiors i exteriors, amb un màxim de 6 participants.

A més, es poden fer sortides d'un dia, sense pernoctació. Això sí, degut a aquesta fi del confinament comarcal, ja no caldrà que -ni infants ni monitors/es- omplin el certificat d’autoresponsabilitat per a desplaçar-se. En el cas dels infants, tampoc hauran de dur un document que acrediti la pertinença al Centre d'Esplai i, en el cas dels monitors, no serà necessari que portin un document signat per l’entitat (com ho era fins ara). 

Us animem a seguir acompanyant els infants i joves i, des del Moviment, seguim treballant amb el Departament de Joventut de la Generalitat per -entre altres coses- millorar els protocols de cara a l'estiu. 

Lleure a Mallorca i Menorca

Pel que fa a les activitats de lleure a Mallorca i Menorca, també segueixen en peu les mesures vigents fins ara, fins al 25 d'abril.

  • Mallorca. Les activitats s'han de dur a terme en grups de màxim 15 persones en espais interiors i 30 en espais exteriors, amb una capacitat màxima del 50%. Amb tot, tenint en compte el nivell d'alerta sanitària a Mallorca, es recomana mantenir els grups de 10 persones.  
  • Menorca. Les activitats s'han de dur a terme en grups de màxim 15 persones en espais interiors i 30 en espais exteriors, amb una capacitat màxima del 75%.

Recordeu que aquí estan recollits tots els documents oficials (juntament amb els que hem realitzat des del MCECC per a facilitar-vos la vostra tasca) en relació amb el lleure i la Covid-19 tant a Catalunya com a Mallorca i MenorcaPer qualsevol dubte contacteu amb el/la vostre promotor/a de referència o els membres del Consell Directiu. També podeu escriure a secretaria.mcecc@peretarres.org 

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

dissabte

24

abril

Cursos residencials MCECC. Part residencial (només Directors/es) 10:00h

A determinar

diumenge

25

abril

Cursos residencials MCECC. Part residencial (només Directors/es) 00:00h

A determinar

diumenge

25

abril

GN - Formació Beques d'Estiu 2021 18:00h

https://zoom.us/j/94548315082

dilluns

26

abril

GN - Formació Beques d'Estiu 2021 19:00h

https://zoom.us/j/95510931589

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?