Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans (MCECC)

Notícies

Veure totes >

04.12.19 - El MCECC t’ofereix la possibilitat de viure una experiència de voluntariat internacional durant aquest estiu. Un any més, el Moviment es coordina i treballa en xarxa amb entitats especialitzades en educació pel desenvolupament per proposar una vivència de lleure en un altre país als monitors i monitores dels centres d’esplais federats.

Els voluntaris i voluntàries seran coordinats per Solidaritat Educació Desenvolupament (SED) i Fundació Educació Solidària (FES), dues entitats que treballen l’educació en el lleure en països amb un índex de desenvolupament humà baix o mitjà. En concret, les tasques que es duran a terme en aquest voluntariat són:

 • Conèixer maneres de viure d’altres països i compartir projectes socials.
 • Treballar amb persones autòctones pels drets dels infants i la millora de les condicions de vida del conjunt de la població.
 • Compartir amb monitors i monitores locals la seva manera de viure el lleure.
 • Compartir l’experiència de voluntariat amb altres monitors i monitores del Moviment.

Si t’interessa la proposta has de saber que l’experiència es durà a terme durant els mesos de juliol i agost, en funció dels grups de persones participants, i els possibles llocs d’acció són: Masonga, Medellín, Mururu, Mwanza, Bogotà, Horqueta o Coronel Oviedo. També hauries de saber que es realitzaran formacions prèvies impartides per les entitats organitzadores, a les quals hauràs d’assistir obligatòriament, i que el preu del viatge i estada va a càrrec del participant.

Si estàs decidit o decidida a participar-hi has de saber que hauries de complir els requisits com: ser major de 21 anys, tenir experiència de 2-3 anys en algun centre d’esplai federat al Moviment i fer la inscripció abans del 12 de gener del 2020. Per altra banda, també ens agradaria que et poguessis implicar en l’Àmbit d’Educació per a la Justícia Global del MCECC, per tal de compartir l’experiència i els aprenentatges adquirits.

Aquesta iniciativa es desenvolupa dins l’acció EC4 del Pla d’Accions 2019 del Moviment, que és “Treballar els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) en el sí del Moviment”. Aquests estan especificats dins l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides: eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia i posar fre al canvi climàtic, entre altres.

Et recomanem que et llegeixis molt bé les instruccions per participar d’aquesta vivència tan especial en aquest enllaç.

01.12.19 - El proper 1 de febrer de 2020 se celebrarà l'Assemblea General Ordinària del MCECC amb els i les responsables dels Centres d'Esplai federats de Catalunya, Andorra i Mallorca. En el marc de l’Assemblea s’hauran de renovar alguns membres de l'actual Consell Directiu, raó per la qual s’obre el període de presentació de candidatures.

Com cada any, l’AGO del MCECC és un bon moment per a la construcció col·lectiva del Moviment i del projecte compartit. Enguany, les dues persones que finalitzen el seu mandat a Consell Directiu són:

 • Joan Ferrer i Sastre, finalitza el mandat i expressa la voluntat de no renovar.
 • Núria Martínez i Fernández, finalitza el mandat i expressa la voluntat de no renovar.

Al llarg dels dos mesos que manquen per l'Assemblea, i en el transcurs de la mateixa assemblea, tindreu ocasió d'acomiadar-vos d'aquestes persones que deixen el Consell Directiu.

D'aquesta manera, i segons el que estableix el Reglament de Règim Intern, el Consell Directiu està format per 19 membres electes. Per això, amb la convocatòria de l'Assemblea General Ordinària de 2020 s'obre un període de presentació de candidatures per a aquelles persones que vulguin formar part d’aquest òrgan del MCECC. Atès que hi ha 2 membres als qui se’ls acaba el mandat i 3 places que resten vacants, cal cobrir un total de 5 places disponibles. La votació es durà a terme en el marc de l'Assemblea General Ordinària, que tindrà lloc el proper 1 de febrer.

Recordem que els requisits per formar part del Consell Directiu són:

 • Participar o haver participat com a monitor/a en un centre del MCECC.
 • Acreditar 4 anys d'experiència en un mateix centre federat.
 • Ser avalat per la corresponent Zona/Territori del MCECC o per un mínim de 4 centres federats.
 • Edat mínima: 22 anys.
 • Acceptar personalment l'Ideari, els Estatus de la Fundació Pere Tarrés i el Reglament de Règim Intern del MCECC.

Les persones interessades cal que facin arribar la candidatura, els avals i el seu currículum a la Secretaria del MCECC (secretaria.mcecc@peretarres.org) abans del 12 de gener de 2020.

Deu dies abans de l'AGO, els centres coneixereu la relació de candidats i candidates i el seu currículum.

Iniciatives

Veure totes >

Agenda

Veure totes >

dimarts

10

desembre

Z03 - Reunió Territorial 20:30h

Centre d'Esplai Verge de la Pau (c. Alacant 19)

dimecres

11

desembre

AP: Reunió de l'Àmbit Pedagògic 20:00h

Seu del MCECC - c. Numància 149-151

dimecres

11

desembre

AAF: Reunió de l'Àmbit d'Animació de la Fe 20:00h

Seu del MCECC - c. Numànica 149-151

dijous

12

desembre

Reunió Comissió Jornada de Monitors i Monitores 2020 19:30h

Seu del MCECC - c. Numància 149-151

L'Esplai en moviment

directe a la teva Zona/Territori!

zones/territoris

Encara no ets d'Esplai?