Curs 2020/21
2a edició semipresencial
Modalitat: Semipresencial
Crèdits: 15 ECTS
Idioma: Castellà
Durada: De novembre de 2020 a febrer de 2021
Horari: Dissabte de 9:30 a 14:00h i de 15:00 a 18:30h
Preu: 125€/ECTS (1r curs). El preu no inclou taxes i preinscripció
Matrícula: Tancada
CalendariCurs 2020/21
1a edició online
Modalitat: Online
Crèdits: 15 ECTS
Idioma: Castellà
Durada: De febrer a juny de 2021
Horari: edició online
Preu: 125€/ECTS (1r curs). El preu no inclou taxes i preinscripció
Matrícula: A partir del 2 de maig de 2020
Calendari Sessió informativa 26/01 - 18hForma professionals per a l’atenció integral de l’infant i la família des dels entorns habituals de creixement.
Aquesta titulació s’adreça a professionals en actiu en petita infància (educadors socials, treballadors socials, pedagogs, psicòlegs, pediatres, mestres, infermeres, etc.) per tal de capacitar en el treball integrat d’agents del territori. La finalitat és desenvolupar un model inclusiu d’educació infantil centrat en l’infant i la seva família, que garanteixi el seu desenvolupament saludable a través d’un abordatge interdisciplinari i territorial, mitjançant la corresponsabilitat de tots els professionals que treballen en xarxa.
Mòdul 1: Presentació del model i detecció de necessitats (1 ECTS)
Mòdul 2: Salut, ensenyança i serveis Socials: una mirada hol·lística per al foment del benestar infantil (2 ECTS)
Mòdul 3: Aspectes ètics de la pràctica professional (2 ECTS)
Mòdul 4: Suport social i educatiu a les famílies (2 ECTS)
Mòdul 5: Competències comunicatives per al treball amb la infància, les famílies i entre professionals (2 ECTS)
Mòdul 6: Les emocions en la relació educativa i professional: conèixer-les i gestionar-les (2 ECTS)
Mòdul 7: Lideratge i Treball en Xarxa: com ens organitzem els adults en benefici del nen (1 ECTS)
Mòdul 8: Treball final aplicat (3 ECTS)
Presentació de propostes de bones pràctiques i millora dels aspectes concrets de la relació quotidiana en el propi lloc de treball
En aquest postgrau es combinen les sessions expositives per part de professionals experts en les matèries que es presenten en el pla d’estudis, amb un treball participatiu i d’anàlisi de les realitats professionals dels participats, per a construir un projecte final de millora en el lloc de treball. Es fonamenta en un model d’investigació-acció, essencialment orientat a la millora reflexiva de la praxi professional.
En aquesta titulació no hi ha pràctiques. S’implementa un projecte de millora en el lloc de treball.
Aquesta formació capacita per a dissenyar i implementar projectes interdisciplinaris que incorporin els diferents agents que treballen amb la petita infància. Si ja estàs en actiu en el camp de la petita infància, aquesta formació millorarà les teves competències. Les sortides professionals són:
DIRECCIÓ
Dra. Elena Requena Varón
La Dra. Elena Requena Varón és professora investigadora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull. Es va llicenciar en Psicologia l’any 1992 per la Universitat de Barcelona, va obtenir el títol de Màster en Psicopatologia clínica per la Universitat Ramon Llull (1997) i es va doctorar en Psicologia per la Universitat de Barcelona (1998).
Ha impartit docència en graus, llicenciatures i diplomatures de la Universitat Ramon Llull (Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés), de la Universitat de Barcelona (Facultat de Psicologia), de la Universitat Oberta de Catalunya (Facultat de Psicologia), de la Universidad Nacional de Educación a distancia (Facultats de Psicologia, Treball social i Educació social) i de la Universitat Abat Oliva (Facultat de Psicologia). També en cursos de postgrau de la Universitat Ramon Llull (Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés) i de la Universitat de Barcelona (Facultat de Psicologia).
Desenvolupa la recerca en els camps de petita infància, gent gran i adopció.