Sala d'expertes i experts Torna enrere

Montse Sòria

Coordinadora d’Acció Social

Àmbits de coneixement: Infància, Adolescents i joves, migracions, participació, intervenció social i dinamització comunitària.
Experta en: Adolescents i joves · Immigració · Participació · Intervenció social · Dinamització comunitària ·

Formació

Llicenciada en Sociologia per la UB. Ha realitzat el Postgrau en Polítiques socials i comunitàries i el Màster en Investigació sociològica aplicada (MISA) a la UAB. A l’actualitat està cursant el Doctorat en Sociologia sobre els joves que migren sols a la UAB.

Experiència

Coordinadora i tècnica de projectes d’intervenció socioeducativa i de recerca en l’àmbit de la joventut, la infància i les migracions, Fundació Pere Tarrés-URL (2005-2017). Investigadora del Grup de Recerca IFAM de la URL. Assessories sobre participació juvenil per l’Agència Catalana de Joventut. Docent de cursos i sessions formatives.

Publicacions

Ha escrit articles en la Guia Jove de la Direcció General de Joventut i publicat a la revista Estris i d’Educació Social, a més del portal Social.cat. Té altres publicacions com llibres sobre joves que emigren sols.

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Menors migrants: factors a tenir en compte en la seva intervenció

Menors migrants: factors a tenir en compte en la seva intervenció

Els joves migrants sols conformen un fenomen migratori amb recorregut i de màxima actualitat donades les dificultats del circuit de protecció per donar resposta. Les polítiques d’infància mantenen una lògica diferent a les polítiques migratòries i les necessitats reals i existents són diverses però no fàcils de cobrir en el context actual.

La construcció de la identitat en els joves de famílies immigrades

La construcció de la identitat en els joves de famílies immigrades

Avui, 18 de desembre del 2016, se celebra el Dia internacional del Migrant. Les migracions són un fenomen mundial que han tingut lloc al llarg de la història i afecten a milions de persones de països diferents, que per causes diverses, cerquen noves oportunitats per a la millora de les seves vides.

Consulta més articles