Sala d'expertes i experts Torna enrere

Maria Elias Navarro

Responsable acadèmica de l’àrea d’Animació Sociocultural i formadora de cursos de lleure i gestió cultural

Àmbits de coneixement: Educació en el lleure. Monitores i monitors. Formació. Literatura infantil i gènere.
Experta en: Educació en el lleure · Monitors · Formació ·

Formació

És llicenciada en Pedagogia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2007). Ha cursat la unitat formativa “Tutorització d’accions formatives per a l’ocupació”, corresponent al certificat de professionalitat Docència de la formació professional per a l’ocupació, Fundació Pere Tarrés. També compta amb una formació breu i continuada en l’àmbit educatiu i social.

Experiència

Cap de Formació de l’àrea de Lleure de la Fundació Pere Tarrés (2007-2016). Responsable de projectes culturals a l’Associació Tantàgora, Serveis Culturals (2007) i Coordinadora de projectes culturals a Taleia SL (2005-2006). 

Publicacions

Participació a la revista Estris

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Com fer que els infants odiïn la lectura. 100 anys de Gianni Rodari

Com fer que els infants odiïn la lectura. 100 anys de Gianni Rodari

Aquest 23 d’octubre fa 100 anys del naixement del gran escriptor i pedagog italià Gianni Rodari. És per aquest motiu que aquest atípic 2020 s’ha batejat en el món literari com l’Any Rodari.

Aquest any, celebrem Halloween

Aquest any, celebrem Halloween

Just quan tenim la Castanyada aquí, a pocs de nosaltres ens han pogut passar desapercebudes les decoracions de carabasses, esquelets, bruixes, escombres, teranyines i monstres varis que han anat apareixent als aparadors dels nostres carrers durant les setmanes prèvies. I és que ja fa anys que sembla bastant evident que la tradició de Halloween ha vingut per quedar-se a casa nostra.

Consulta més articles

ARTICLES PUBLICATS A MITJANS DE COMUNICACIÓ

maria-elias1.jpg

12 llibres infantils per a Nadal divers

BLOG ABACUS
Després d’un altre any del tot imprevisible tornem a ser, un cop més, a les portes del Nadal. Unes dates que, malgrat la pandèmia, tornaran a ser per celebrar les tradicions, passar estones amb la família i intercanviar-nos regals. 

maria-elias2.jpg

17 lectures per reflexionar en família sobre els ODS

BLOG ABACUS
De ben segur que totes les famílies hem sentit a parlar de l’Agenda 2030 i els ODS (Objectius del Desenvolupament Sostenible), un conjunt de 17 objectius plantejats per les Nacions Unides relacionats amb la transformació social i el desenvolupament sostenible del planeta, i que posen la igualtat i la dignitat de les persones al centre. 

maria-elias3.jpg

Llegir en família crea infants lectors

BLOG ABACUS
Ara que en aquests dies s’inicia la campanya “Fas 6 anys. Tria un llibre”, de ben segur que a moltes famílies ens preocupa el fet que els nostres fills i filles no llegeixin. 

maria-elias4.jpg

Un Sant Jordi d'estar per casa

BLOG ABACUS
En aquests temps tan estranys que ens està tocant de viure confinades a casa, no hi ha dubte que els llibres, contes i àlbums il·lustrats ens estan ajudant molt a portar la situació de manera més positiva.

maria-elias5.jpg

Les joies de Sant Jordi

BLOG ABACUS
S’acosta Sant Jordi i ja va tocant pensar en quins llibres regalem als més petits.

Contingut relacionat

maria-elias-entrevista.jpg

Entrevista a La Vanguardia

LA VANGUARDIA
La pedagoga Maria Elías, docent de la Fundació Pere Tarrés, recomana lectures, tant per a nenes com per a nens, en què apareguin referents femenins per fomentar, entre altres coses, les vocacions científiques i que ells també puguin compartir aquests referents.