Sala d'expertes i experts Torna enrere

Marc Cadafalch i Rabasa

Coordinador de formació

Àmbits de coneixement: Formació de persones cuidadores
Expert en: Gent gran · Dependència ·

Formació

Llicenciat en Psicopedagogia i diplomat en Educació Social.

Experiència

Participació i coordinació en diverses accions de formació i grups de suport adreçats a persones cuidadores no professionals, tant en format presencial com online.

Publicacions

Ha publicat diversos articles a la revista Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa i a Dossier Catalunya Social. Ha escrit a diversos portals web com Social.cat o Educaweb.com.

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

La soledat de les persones cuidadores

La soledat de les persones cuidadores

A Catalunya hi ha moltes famílies i persones que es fan càrrec de persones en situació de dependència, ja sigui per raó d’una malaltia o bé d’una discapacitat. La majoria de les persones cuidadores són dones. Assumir aquesta responsabilitat té repercussions en les persones cuidadores en diversos àmbits però en aquest text parlaré de l’impacte per aquestes dones en les seves relacions socials.

Cap a una integració dels sistemes social i sanitari en la cura de la persona en situació de dependència

Cap a una integració dels sistemes social i sanitari en la cura de la persona en situació de dependència

Si partim del principi que la persona és autònoma per a definir les seves preferències i valors, i que en base a aquests es construeix la seva atenció, cal preveure que les persones desitjaran ser ateses des de la comunitat (des de les seves pròpies famílies). Des d’aquesta perspectiva, cal optar per la integració entre el sistema social i sanitari, alhora cal aprofundir en la millora de la qualitat de vida dels familiars que tenen cura de persones amb dependència.

Consulta més articles