Sala d'expertes i experts Torna enrere

Maite Marzo Arpón

Professora dels Graus en Educació Social i en Treball Social i dels Màsters universitaris en DISS i MEIA

Àmbits de coneixement: Acció social i infància.
Experta en: Acció social · Infància ·

Formació

Doctora en Pedagogia per la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. S’ha format en un postgrau sobre Metodologia d’avaluació i millora de la qualitat assistencial a la Universitat Autònoma de Barcelona (2001) i en un màster relacionat amb la Intervenció socioeducativa amb infància i adolescència en situació de risc o conflicte social a la Universitat Ramon Llull (1996).

Experiència

Especialitzada en Intervenció socioeducativa amb infància i adolescència en situació de risc social, i en qualitat en les organitzacions socials. Professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL.

Publicacions

Ha publicat articles sobre la infància tutelada en situació de risc i vulnerabilitat en diverses revistes i portals catalans, així com publicacions referents a l’empleabilitat d’adolescents a European Journal of Social Work.

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Versatilitat professional en temps de crisi

Versatilitat professional en temps de crisi

Parlant en termes esportius, podríem dir que els professionals de l’acció social ens trobem en plena cursa d’obstacles de la que coneixem la línia de sortida (13 de març de 2020), però desconeixem: el recorregut a seguir i la distància (quan es controlarà la Covid’19), el nombre de tanques fixes i salts d'aigua (mesures restrictives i permanència), la resistència dels corredors (física, emocional, de salut i mental), i les condicions i característiques de la pista (horaris, disponibilitat de recursos, formació, equips, adequació dels espais...).

Acompanyar a qui acompanya

Acompanyar a qui acompanya

Estem immersos en un parlar continu al voltant de qui acompanya i com als MENA, però s’ha parlat menys de qui i com s’acompanya als que acompanyen, els educadors socials.

Consulta més articles