Sala d'expertes i experts Torna enrere

Elena Requena Varón

Directora del Grau en Treball Social

Àmbits de coneixement: Infància i salut mental.
Experta en: Infància · Salut mental · Habilitats parentals · Acolliment i adopció ·

Formació

Doctora i llicenciada en Psicologia per la UB. Ha realitzat un màster en Psicopatologia Clínica per la URL i és acreditada per l’AQU en la modalitat de Professorat Lector.

Experiència

Professora en diferents universitats des del 1994. Psicòloga de l’equip tècnic d’adopció d’infants a Catalunya (en conveni amb l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció, Generalitat de Catalunya). Psicòloga infantil, d’adolescents i de famílies en el Centre de Psiquiatria i Psicologia infantil i juvenil- Associació Parlament (1994-2004).

Publicacions

Ha escrit sobre psicologia i la resposta psicopatològica d’infants i joves sobre diferents temes en la Revista de Psiquiatría Infanto-Juvenil, a la Revista de la Asociación Española de Neuropsiquiatría o a la Revista internacional de psicoanàlisis contemporáneo. També ha publicat articles a portals com educaweb i al European Journal of Social Education sobre l’adolescència. Ha col·laborat en diferents llibres; el darrer llibre en què ha estat coautora és “Per fi junts! Parlem d’adopció”. La darrera publicació en l’àmbit de la recerca ha estat “Formació universitària: Informe sobre l’impacte social en l’estudiantat”.

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Com el treball social i l’educació social vetllen per la salut mental dels infants?

Com el treball social i l’educació social vetllen per la salut mental dels infants?

Vetllar per la salut mental dels infants és primordial pel seu desenvolupament. Què aporten el treball social i l’educació social per tenir cura de la seva salut mental? 

Cinc consells per gestionar emocionalment el Nadal

Cinc consells per gestionar emocionalment el Nadal

S'acosta el Nadal, i la gestió emocional serà clau per poder gaudir d’aquestes festes al màxim sense angoixar-nos més del compte. Apuntem diverses estratègies i pautes que ens poden ajudar a gestionar emocionalment aquest període.

Consulta més articles

Contingut relacionat

elena-requena-capsula.jpg

Com el treball social i l’educació social vetllen per la salut mental dels infants?

CÀPSULES DE CONEIXEMENT EN ACCIÓ SOCIAL
Es tendeix a pensar que la salut mental és una qüestió essencialment biològica, que depèn únicament de variables individuals o de com eren les persones que ens van educar. Ens ho respon Elena Requena, directora del Grau de Treball Social de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL.