Sala d'expertes i experts Torna enrere

Elena Requena Varón

Directora del Grau en Treball Social

Àmbits de coneixement: Infància i salut mental.
Experta en: Infància · Salut mental · Habilitats parentals · Acolliment i adopció ·

Formació

Doctora i llicenciada en Psicologia per la UB. Ha realitzat un màster en Psicopatologia Clínica per la URL i és acreditada per l’AQU en la modalitat de Professorat Lector.

Experiència

Professora en diferents universitats des del 1994. Psicòloga de l’equip tècnic d’adopció d’infants a Catalunya (en conveni amb l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció, Generalitat de Catalunya). Psicòloga infantil, d’adolescents i de famílies en el Centre de Psiquiatria i Psicologia infantil i juvenil- Associació Parlament (1994-2004).

Publicacions

Ha escrit sobre psicologia i la resposta psicopatològica d’infants i joves sobre diferents temes en la Revista de Psiquiatría Infanto-Juvenil, a la Revista de la Asociación Española de Neuropsiquiatría o a la Revista internacional de psicoanàlisis contemporáneo. També ha publicat articles a portals com educaweb i al European Journal of Social Education sobre l’adolescència. Ha col·laborat en diferents llibres; el darrer llibre en què ha estat coautora és “Per fi junts! Parlem d’adopció”. La darrera publicació en l’àmbit de la recerca ha estat “Formació universitària: Informe sobre l’impacte social en l’estudiantat”.

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Treball social, una professió al costat de les persones

Treball social, una professió al costat de les persones

Vivim en una societat diversa i complexa que ens ofereix moltes oportunitats, però també planteja conflictes i reptes en què el respecte als drets de les persones i la satisfacció de les necessitats fonamentals no sempre estan coberts. Descobrim què pot fer el Treball Social en aquest context.

Com el treball social i l’educació social vetllen per la salut mental dels infants?

Com el treball social i l’educació social vetllen per la salut mental dels infants?

Vetllar per la salut mental dels infants és primordial pel seu desenvolupament. Què aporten el treball social i l’educació social per tenir cura de la seva salut mental? 

Consulta més articles

Contingut relacionat

elena-requena-capsula.jpg

Com el treball social i l’educació social vetllen per la salut mental dels infants?

CÀPSULES DE CONEIXEMENT EN ACCIÓ SOCIAL
Es tendeix a pensar que la salut mental és una qüestió essencialment biològica, que depèn únicament de variables individuals o de com eren les persones que ens van educar. Ens ho respon Elena Requena, directora del Grau de Treball Social de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL.