COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Tornar a articles

Les 7 novetats que has de conèixer si vols gestionar la teva formació programada al 2018

 • Les 7 novetats que has de conèixer si vols gestionar la teva formació programada al 2018
Les 7 novetats que has de conèixer si vols gestionar la teva formació programada al 2018
Comparteix a les xarxes socials

05.03.18

A partir de l’1 de gener d’aquest any s’aplicaran totes les novetats referents a la gestió de la formació programada per a empreses que recollia el Real Decret 694/2017, de 3 de juliol, en el que es desenvolupa la Llei 30/2015 de 9 de setembre, de regulació del Sistema de Formació Professional per a l’Ocupació en l’àmbit laboral.

Quan entrem a l’aplicatiu de Fundae ja podem observar un canvi de disseny a la plataforma, però quins altres aspectes no podem passar per alt si volem fer ús del nostre crèdit de formació programada durant el 2018?

Fem un repàs del 7 mes destacats:

 1. 1. El nombre màxim de participants als grups presencials augmentada de 25 a 30. Per a Certificats de Professionalitat continuem tenim el topall de 25 persones a l’aula.
 2. 2. La durada màxima de 8 hores de formació al dia es manté, però incorporant la novetat que es podrà superar aquesta xifra en formacions que es concretin en una única jornada.
 3. 3. Notificarem l’acció formació com a modalitat de Teleformació quan la part presencial sigui igual o inferior al 20% de la seva durada total. I es considerarà Mixta quan la part presencial sigui superior al 20% del total.
 4. 4. Les empreses de menys de 50 treballadors tenen la possibilitat d’acumular el seu crèdit de formació amb el del següent o els dos següents anys. Serà necessari indicar-ho a l’aplicatiu de Fundae abans del 30 de juny. A partir de l’1 de juliol, no es podrà modificar aquesta opció, que a banda ha de quedar recollida al contracte d’encomanda de l’organització.
 5. 5. Quan un treballador sol·liciti un PIF (Permís Individual de Formació) es podran comptabilitzar les hores de desplaçament i el descans a les jornades nocturnes.
 6. 6.Pel que fa a canvis relacionats amb l’aplicatiu:

S’elimina

 • Pestanya d’exigència d’acompliment de col·lectius prioritaris
 • Classificació d’accions generals i específiques.
 • S’eliminen els mòduls transversals de 2 a 4 hores dintre de las accions formatives.

Millores

 • Possibilitat d’ús en dispositius mòbils i millora en la visualització de pantalles.
 • Es genera un calendari on es pot detallar l’horari per sessions.
 • Incorpora cercadors per a usuaris amb accés a diverses entitats.
 • Bústia exclusiva per a comunicacions de Fundae.
 1. 7. Les entitats organitzadores hauran d’indicar si les empreses que formen part d’una agrupació pertanyen a una xarxa empresarial o no. En cas afirmatiu podran desenvolupar accions utilitzant mitjans propis o contractat la impartició (Article 14.2).
 2. Les novetats d’aquest any segueixen sense aclarir un punt crític en la gestió de formació programada que afecta a la modalitat de Teleformació i que afecta als temps de connexió a l’aula virtual per part de l’alumnat. Si en un primer moment es va publicar un document on s’exigia un temps mínim de connexió del 75% de les hores de l’acció formativa, des del novembre del 2016 trobem publicat al web de Fundae una nova versió  del document on diu literalment:

  “...según lo previsto en el artículo 19 de la Orden TAS 2307/2007, el participante debe realizar, al menos, el 75% de los controles periódicos de seguimiento del aprendizaje. De ello de deduce que los tiempos de conexión de los participantes, deben estar en consonancia con el aprendizaje y con las horas comunicadas, por lo que al menos deberían estar en torno al 75% de las horas de la acción formativa.

  El hecho de indicar un tiempo de conexión del 75% de las horas de la acción formativa, significa que es aconsejable o recomendable aproximarse a esta cifra para que el alumno consiga un nivel de aprendizaje y rendimiento adecuados, ya que dentro de este margen de conexión se tienen en cuenta la asimilación de contenidos, así como la realización de otras actividades programadas por la plataforma o por el tutor. Es muy importante el diseño previo de la acción formativa, adecuando el número de horas en la que se estima que se puede adquirir el aprendizaje dirigido hacia un alumnado, que va a tener itinerarios y ritmos de aprendizaje diferentes”. Fundación Estatal para la formación en el empleo (2016). Modalidad de teleformación ”Orientaciones a las empresas en relación con la iniciativa de Formación Programada para sus trabajadores” (pàg.1) Recuperat el dia 21 de febrero de 2018 [pdf]: https://www.fundae.es/Noticias/Noticias/Teleformacion.aspx

  Es passa de parlar d’exigència a recomanació i es parla d’una connectivitat en consonància amb el disseny de l’aprenentatge que hauria d’incorporar altres ítems a valorar com la interacció amb el tutor, a fòrums, informes d’accés a continguts i traçabilitat. Però, en tot cas, continua sent un aspecte massa subjectiu que segueix generant debat entre els centres gestors de formació.
 3. Des de la Fundació Pere Tarrés gestionem el crèdit de formació programada a més de 340 entitats del Tercer Sector, ja sigui a formacions impartides pel nostre professorat o per tercers, aportant rigurositat en el procés i de forma actualitzada d’acord a la normativa vigent. No dubteu en consultar-nos qualsevol informació si teniu dubtes respecte la planificació de la vostra formació amb Fundae.

  Informa´t a:

  Tel. 93 410 16 02

  Formació a mida

  promocio@peretarres.org