COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Endinsant-nos en l'esperit nadalenc

Endinsant-nos en l'esperit nadalenc

Clara Seguí Munar
Coordinadora d'Identitat Pastoral de la Fundació Pere Tarrés
Veure tots els articles

24.12.17

Enmig d'un temps que sol ser molt atrafegat, aquest any a la Fundació vàrem endinsar-nos en l'esperit nadalenc, a través de diferents moments i activitats.

Endinsar-nos, perquè no volíem quedar-nos en la superfície d'un moment de l'any, que té una màgia especial, un temps realment entranyable.

El temps d'Advent, temps abans de Nadal, de preparació per la vinguda de Jesús, es multipliquen les activitats a les agendes: sopars, trobades amb els amics i la família, visita als mercats nadalencs, compra de regals... tot al nostre voltant canvia, els carrers estan plens de llums i colors, decoracions que fan molt de goig... les nostres cases, jo diria que és l'únic moment a l'any, que ens animen a decorar les cases, ... i el que ens vàrem preguntar: perquè tot això?

A les sessions que tinguérem d'Advent, ens introduirem, a través de dues sessions, dins els diferents símbols i tradicions que estan present durant l'Advent i el Nadal, per descobrir que aquest temps, no és una cosa que va passar fa molt d'anys, sinó que té a veure en la nostra vida. No es tracta simplement de preparar l'exterior, sinó que cal preparar l'interior. I aquesta preparació no era fer més coses, si ferles des de dins, des del cor. La compra de regals com a símbol del gran regal és l'altra persona en la nostra vida, la decoració de les cases com una oportunitat per agrair tot el que tenim...

La Celebració del Nadal fou una oportunitat per aturar-nos i recordar tot l'amor, que hem rebut durant l'any, de tornar a il·lusionar-nos amb el projecte que Déu ens posa a les mans, i per somiar en una vida millor per les persones que atén la Fundació i en la vida de cada un. Un moment on ens vàrem sentir família, i junts recordàrem als que han estat part del nostre dia a dia i que ara gaudeixen la vida per sempre.

Finalment, vàrem fer una Sortida als Pessebres de Castellar del Vallès, on visquérem una altra dimensió del Nadal, el Déu es queda amb nosaltres. Veure pessebres ubicats en diferents parts del món, ens recorda la promesa de Jesús: "Jo sóc amb vosaltres dia rere dia fins a la fi del món" (Mateu 28, 20). El pessebre ubicat en la parada de metro de Plaça Catalunya, on l'àngel anuncia la bona nova, reforçava de forma especial aquesta experiència. Un anunci d'una Bona Nova, en un temps amb moltes tensions, en un lloc on els senegalesos es refugien per salvaguardar els seus articles, en un lloc on només fa uns mesos fou un lloc de terror i de molta solidaritat per les víctimes de les Rambles... en tot això una bona nova és anunciada, i descobrirem un Déu que ve no de passada, sinó per quedar-s'hi.

Vàrem tenir un tast del Nadal, i això ajudarà a viure i gaudir aquests dies de forma més conscient.

Comparteix l’article

Etiquetes