COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Com t'imagines a tu mateix quan tinguis 80 o 85 anys?

Com t'imagines a tu mateix quan tinguis 80 o 85 anys?
Montserrat Lacalle Sisteré

Montserrat Lacalle Sisteré
Directora del Diploma d'Especialització Universitària en Gestió de Residències i altres Serveis per a la Gent Gran de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

21.09.17

T'has imaginat amb el pèl blanc? Amb moltes arrugues que solquessin el teu rostre? O tal vegada que les teves cames no siguin tan lleugeres com ho són fins ara? T'has imaginat quan siguis una persona major? Com va a serà teva vellesa?

Si no t'ho has imaginat jo puc ajudar-te ensenyant-te com és la vellesa d'algunes de les persones majors que tenim avui dia.

Ser una persona major implica de vegades que els membres de la teva família, en pro del voler, van a decidir per tu què és el millor en algunes situacions.

Quant a les institucions és probable que gairebé no estiguis representat en elles o que la teva presència sigui gairebé alguna cosa anecdòtica. Però curiosament des d'aquestes institucions es van a prendre decisions i es van a dissenyar polítiques i accions que van a recaure sobre la teva vida i van a tenir un sentit.

I si haguessis d'acabar vivint en una residència, és molt probable que un grup de professionals, altament capacitats, a través dels seus coneixements i el seu bon fer, decideixin a tot moment que és el que et convé.

T'agradaria que la teva família respectés a tot moment la teva voluntat i les teves decisions independentment de quines siguin aquestes, i a pesar que no estiguessin d'acord? Que en les institucions hi hagués representacions de persones majors i que aquestes persones participessin en els dissenys de les polítiques i de les accions que van a recaure sobre elles?

I en el cas que estiguessis en una residència, t'agradaria estar rodejat d'un equip de professionals amb coneixements, però implicats a conèixer els teus gustos, els teus interessos, les teves voluntats i que treballessin única i exclusivament per satisfer-les, fent-te sentir com a la teva casa?


Si la resposta és afirmativa, llavors jo et pregunto a què estàs esperant per fer alguna cosa i que les coses canviïn?

Comparteix l’article

Etiquetes