FAMÍLIES

BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Música i creativitat: les caixes musicals

Música i creativitat: les caixes musicals
Equip de Programes Educatius i Socials de la Fundació Pere Tarrés

Equip de Programes Educatius i Socials de la Fundació Pere Tarrés

23.03.20

La música i les cançons sempre són molt ben acollides per tots els infants i per tant són un bon recurs per a molts moments de la vida quotidiana, i molt especialment en aquests dies de confinament. És per això que us volem proposar elaborar un material molt creatiu que us servirà a l’hora de cantar cançons amb les vostres filles i fills.

Parlem de les caixes musicals, unes caixetes que contenen a l’interior un treball manual que fa referència a la cançó que més agradi i motivi al vostre fill o filla.

Les caixes musicals que us proposem crear han de ser petites, s’han de poder  tancar i han de ser boniques, a dins hi heu de posar un material reciclat (una pedra, un galet, sorra amb petxines…) que ha d'agafar la forma (amb pintura, paper, plastilina) del protagonista de la cançó que hàgiu triat, com per exemple “Sol Solet”, “Un tren petitó”, “Escarabat Bum Bum”, etc.

Quan cantem les cançons utilitzant les caixetes com a recurs, les nenes i els nens posen atenció en veure què sortirà de dins de la caixa. Al principi es crea l'efecte sorpresa i més endavant només veient la caixeta ja saben la cançó que cantarem i fins i tot s'avancen a demanar-la.

Amb aquest recurs tan creatiu fomentem l'atenció, l'escolta, la imaginació, la creativitat, la col·laboració i la memòria.

Us animem doncs a elaborar unes caixes ben originals, de ben segur que els vostres fills/es us ajudaran a crear la caixa més creativa i bonica que hàgiu vist mai.