FAMÍLIES

BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Jocs per jugar en família a casa amb infants a partir de 8 anys

Jocs per jugar en família a casa amb infants a partir de 8 anys

Equip de Programes Educatius i Socials de la Fundació Pere Tarrés
Equip de Programes Educatius i Socials de la Fundació Pere Tarrés
Veure tots els articles

30.03.20

Passar-s’ho bé a casa aquests dies de confinament amb els infants no és en absolut incompatible amb aprendre i educar. Avui us proposem alguns jocs per jugar a casa amb infants a partir de 8 anys. La diversió està assegurada!

EL DETECTIU

  • Objectius: joc de memòria
  • Com s’hi juga: Hi juguen poques persones. Un nen, el detectiu, observa com van vestits els pares i germans i surt de l’habitació. Tot seguit, els que resten es canvien alguna peça de roba. En tornar, el nen ha d’endevinar qui i què s’han canviat. 

ACUMULANOMS O FRASE MALEÏDA 

  • Objectius:Treballar la memòria i l’atenció. 
  • Com s’hi juga: Ens col·loquem en rotllana, i un dels jugadors comença dient una paraula. Podem utilitzar paraules d’un tema concret o a l’atzar. La segona persona ha de dir la primera paraula i la seva, i així consecutivament. Així doncs, cada cop s’acumularan més paraules i serà més difícil recordar-les. 

CONTES D’UNA PARAULA 

  • Objectius: Millorar l’atenció, la creativitat i la imaginació. 
  • Com s’hi juga: Ens col·loquem en cercle. Cada persona diu una paraula que, sumades, van desenvolupant un conte. Per exemple: “Jo… vaig veure… un… monstre… a… la… sopa… de… llimona”. És molt divertit si es fa ben ràpid. 

QUÈ SÓC? 

  • Objectius: Aprendre a preguntar i raonar. 
  • Com s’hi juga: Cada un de nosaltres escrivim un nom en un post-it (pot ser un nom d’un personatge fictici, d’un company, d’animals) i els enganxem al front de cada participant sense que la persona que el porta vegi què hi ha escrit. Cada participant haurà de fer preguntes que els altres respondran fins a poder endevinar què és.

XOCOLATA 

  • Com s’hi juga: ens col·loquem en rotllana amb una rajola de xocolata i coberts al mig i roba d’abric ben a prop. El primer participant tira un dau, si no surt un 6, passa al següent jugador o jugadora. Però si surt un 6, aquest té un minut per abrigar-se (posar-se els guants…) i menjar tanta xocolata com pugui, però, això sí, sempre tallant-la i posant-se-la a la boca amb els coberts!