FAMÍLIES

BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

4 idees originals per suportar millor el confinament

4 idees originals per suportar millor el confinament

Equip de Programes Educatius i Socials de la Fundació Pere Tarrés
Equip de Programes Educatius i Socials de la Fundació Pere Tarrés
Veure tots els articles

14.04.20

Per començar la setmana amb bon humor i energia, us plantegem 5 propostes originals per fer a casa aquests dies de confinament.

1. Circuit de bon dia! (per als més petits)

Us proposem fer un circuit a casa.

Què necessitem?

  • Agafarem 5 cadires
  • Agafarem una tovallola gran
  • Posarem música
  • Marcarem diferents rajoles amb diferents signes: una rodona, una creu, una ratlla…
  • Cercarem 4 ampolles d’aigua o algun objecte semblant i una pilota

Al ritme de la música, haurem de passar per sota de les cadires col·locades totes juntes una al costat de l’altra. Quan en sortim, si trobem una rajola amb una creu haurem de posar-nos amb els peus junts, si en trobem una amb una rodona, saltarem a peu coix i si en trobem una amb una ratlla haurem de saltar i ajupir-nos (i continuar així per tot el menjador).

Un cop saltades les rajoles, haurem de fer un circuit entre les ampolles tot botant la pilota. Si ens cau alguna ampolla o pilota, haurem de tornar a començar!

Després, com ens haurem cansat molt, ens estirarem a la tovallola i farem diferents exercicis d’estiraments connectant cames i braços.

2. Fem una carta a algú molt especial (fins a cicle mitjà)

Aquests dies on han canviat tant els nostres hàbits diaris i en els què trobem a faltar els nostres companys/es, avis/es, mestres… Que us sembla si redactem(i la il·lustrem amb un dibuix molt personal) una carta o un poema per a algú que per a tu sigui molt especial?

Un cop enllestida, segons les diferents vies de comunicació que dominis, pots llegir-la via Skype i ensenyar el dibuix, pots escriure-la o adjuntar-la per correu electrònic o guardar-la per quan acabi la situació de confinament.

3. Reciclem les oueres (fins a cicle mitjà)

Segur que a casa tens oueres. Doncs t’ensenyem un taller perquè els hi puguis treure profit!

Retalla els quadrats on dipositem els ous i decora’ls en forma de flor o com més t’agradi. Si no tens filferro, pots agafar pals per fer pinxos o un penjador de l’armari que en desfer-lo, et servirà per fer la tija d’unes quantes flors.

4. Preparem un mòbil (fins a cicle mitjà)

Agafarem un pal llarg o semblant.

Dibuixarem sobre un cartró o cartolina (per exemple, podem aprofitar una caixa de sabates) tres figures que ens agradin. Les retallarem i les omplirem amb pintura o amb boletes enganxades de paper seda de diferents colors.

Si no tens paper de seda, pots agafar un full i pintar-lo del color que vulguis i desprès el pots anar estripant en trossets petits i fent les boletes per enganxar.

Si tens plastilina també pots omplir el dibuix amb diferents fragments de diferents colors.

Farem arribar un cordill de llana des del pal fins a les figures de cartró que haguem retallat i a diferents alçades, i ja tindrem el nostre mòbil personalitzat.

Et donem diferents idees gràfiques per muntar el teu mòbil.