EDUCACIÓ SOCIAL I TREBALL SOCIAL

BLOG DE LA FACULTAT PERE TARRÉS

Desenvolupar el talent a través d’una visió integradora de la persona

Desenvolupar el talent a través d’una visió integradora de la persona

Jesús Delgado Almendros
Director d’expansió i projectes Estratègics
Veure tots els articles

11.05.15

Afortunadament pel despatx de l’Administrador de la Facultat d'Educació i Treball Social Pere Tarrés, Universitat Ramon Llull passen molts estudiants interessats  en saber més sobre les possibilitats de la professió d’Educador Social i de Treballador Social. Alguns, també, venen acompanyats de les seves famílies. A les entrevistes van sorgint comentaris sobre  la situació social i laboral del moment actual, aquests anys de crisi i les expectatives que s’han generat sobre la vida professional dels joves.

Volen saber si en un moment com l’actual val la pena dedicar-se a l’acció social, i si  aquesta “té sortida”. Però també dóna  peu a parlar sobre noves necessitats i, amb elles, noves oportunitats que aquests anys s’estan generant. En una de les darreres converses van sortir algunes idees amb perspectives interessants i molt suggerents que us volia compartir.  La conversa, potser influïda per l’entorn del Mobile Congress a Barcelona , es va iniciar parlant del concepte smart city, un entorn social que ha apostat per ciutats tecnològiques però també més humanes, on la tecnologia  estigui al servei de fer més fàcil la vida de les persones, especialment aquelles que tenen més riscos de quedar excloses com la infància sense recursos, la gent gran , les persones amb diversitats funcionals,… Vam seguir l’entrevista comentant com hem assistit darrerament a l’aparició de  noves demandes de professionals per a cobrir nous perfils amb un alt component humà i social que estiguin centrats en desenvolupar el talent a través d’una visió integradora de la persona. En la xerrada constatàrem que en aquest entorn actual calen entitats que treballin per una major cohesió social i calen professionals que, amb vocació, ajudin a suturar les ferides que estan deixant aquestes crisis.

Però també va aparèixer la lògica preocupació per l’ocupació futura i vam poder aportar dades, ja que la Facultat d’ Educació Social i Treball Social compta amb un excel·lent índex d'inserció laboral. Segons dades de l’AQU 2014, els nostres graduats es troben en els nivells més alts d'inserció laboral entre els graduats en Educació Social i Treball Social de les universitats catalanes. I vam poder comentar l’estudi fet l’any passat sobre inserció laboral entre els antics alumnes el 74% dels enquestats ja s’havien incorporat al mercat laboral, sent les pràctiques curriculars la principal via d’inserció laboral en molts dels casos

Poc a poc la conversa  es va anar centrant en la vocació d’aquell estudiant i l’orientació professional que rebria.  Vam parlar de les matèries més tècniques de les  formacions dels Graus, però ressaltant que, “com en qualsevol professió per a desenvolupar el talent cal tenir un nord clar i a la Facultat Pere Tarrés, la formació que rebrà tindrà com a horitzó la persona”

La persona que som i que anem formant per a la vida professional  i també la persona amb la que tractarem dia a dia en la nostra intervenció com educadors i treballadors socials.  A la Facultat d’educació social i treball social els que es formen com educadors o treballadors socials no han d’ escollir, com en altres professions, entre tenir èxit acadèmic o exercir un compromís social, aquí es poden integrar , “ser i saber” es el lema de la Universitat Ramon Llull  i així ho integra. L’entrevista va concloure al voltant de la frase:

I amb l’agraïment mutu per aquella estona compartida , però sobre tot animant a totes i tots aquells que volen fer de la seva formació un motor de canvi i millora social.  

Comparteix l’article

Etiquetes