COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL

BLOG FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Elena Requena

Directora del Grau en Treball Social de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Com el treball social i l’educació social vetllen per la salut mental dels infants?

24.02.22

Vetllar per la salut mental dels infants és primordial pel seu desenvolupament. Què aporten el treball social i l’educació social per tenir cura de la seva salut mental? 

Cinc consells per gestionar emocionalment el Nadal

13.12.21

S'acosta el Nadal, i la gestió emocional serà clau per poder gaudir d’aquestes festes al màxim sense angoixar-nos més del compte. Apuntem diverses estratègies i pautes que ens poden ajudar a gestionar emocionalment aquest període.

Àmbits d’actuació del Treball Social

07.09.21

Sovint, el treball social s’identifica com una professió centrada en ajudar a persones que tenen problemàtiques personals i socials que impedeixen la seva integració a la societat. Tanmateix, el treball social va molt més enllà i està present en molts àmbits de la nostra societat.

Jo soc perquè nosaltres som: Dia mundial del Treball Social

16.03.21

Cada tercer dimarts de març, se celebra el Dia mundial del Treball Social. Tradicionalment, el Treball Social s’ha associat a ajudes i prestacions a aquells sectors de la població i a les persones més vulnerables socialment. Però aquesta és una visió assistencialista i paternalista de la disciplina que cal superar.

La salut mental és cosa de tots, especialment en temps de pandèmia

09.10.20

Cada 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Encara són necessàries campanyes de sensibilització sobre la importància de tenir cura de la salut mental per tal de promoure el benestar i el desenvolupament de les persones i les comunitats.

Per què és necessari el Treball Social a la societat?

19.03.20

El Treball Social és una disciplina que va néixer lligada a donar resposta a les necessitats, especialment materials, de les persones més vulnerables de la societat. 

El Treball Social i la importància de les relacions humanes

17.07.19

Els professionals que treballen amb persones i especialment si es troben en una situació de vulnerabilitat personal i social tenen el deure ètic de construir una relació basada en el respecte, la preocupació genuïna per l’altre i l’acceptació incondicional.

Acolliment i adopció: com explicar-ho a l’infant?

08.05.19

Experts i famílies saben de la importància de parlar de l’acolliment i l’adopció amb els infants i adolescents, tanmateix, sovint, les famílies no saben com fer-ho. Elena Requena, directora del Grau en Treball Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, ens explica perquè, com i quan parlar dels seus orígens als infants acollits o adoptats.