Centres socioeducatius diaris

Els centres socioeducatius adherits a la Fundació Pere Tarrés

A través d’una xarxa de 35 centres socioeducatius, donem suport educatiu i emocional durant tot l’any a més de 6.000 infants i adolescents en situació vulnerable amb l’objectiu de prevenir el fracàs i abandonament escolar, i afavorir la seva autoestima i seguretat en el futur.

Activitats per a nens i nenes als centres socioeducatius

Reforç escolar

REFORÇ EDUCATIU

Cada dia, es dedica un temps a fer els deures de l’escola, resoldre dubtes, fer reforç de lectura i treballar dinàmiques per adquirir tècniques d’estudi. Alhora, els infants i joves tenen l’oportunitat de disposar d’ordinadors per fer els treballs, ja que la majoria d’ells no en tenen a casa seva.

ATENCIÓ PSICOLÒGICA

El benestar emocional repercuteix directament en el rendiment escolar. Per aquest motiu, en els centres es realitzen activitats per tractar i detectar conflictes i mancances emocionals. Alhora, es fa una atenció individualitzada als infants que ho requereixen.

Atenció psicològica
Educació en el lleure

EDUCACIÓ EN EL LLEURE

Els educadors i educadores organitzen activitats de lleure per tal que els infants i joves adquireixin, a través del joc, hàbits saludables i nous aprenentatges i competències personals que afavoreixin el seu desenvolupament físic i emocional.

35
centres socioeducatius

6.200
infants i joves

638
educadors i educadores

149
voluntaris i voluntàries

“El suport que rebo de part del centre és immens. Ens ajuden molt en temes emocionals i d’aprenentatge. Estic molt agraïda amb tot l'equip perquè em fan sentir que no estic sola en l'educació de la meva filla”

Karina, mare participant del Centre socioeducatiu Rotllana-Verdum

“Al centre m’ajuden en els meus estudis. És un lloc on em puc relacionar amb gent diferent. M’hi sento bé i alegre. I quan arribo a casa estic feliç, puc dormir bé”

Sharon, adolescent del Casal Claret

“El reforç educatiu ajuda l'infant a sentir-se en un espai de confiança, en el qual se l'ajuda i se l'acompanya en tot el seu procés de creixement personal. És un espai on sap que sempre hi trobarà uns referents positius que li faran de suport, de manera que s'estableix un entorn de seguretat per a ell”

Mireia Peiró, educadora del Casal "al vent!" - Fundació La Vinya

“Des que la Jasmin va al centre està molt més atenta a l’hora de fer els deures i d’estudiar. També ha millorat les relacions amb els seus companys i amics de l’escola”

Fátima, mare de tres infants del Centre Socioeducatiu Poblenou

Vídeos destacats

Com pots col·laborar en el projecte de centres socioeducatius diaris

DONATIU ECONÒMIC

Amb 100 €:

50 infants berenaran durant una setmana al centre.

Amb 500 €:

1 infant participarà en un centre socioeducatiu durant un curs.

FES UN DONATIU

DONATIU EN ESPÈCIE

Per atendre els infants diàriament ens calen diversos productes com ordinadors, material escolar i esportiu, jocs i raspalls de dents.

INFORMA'T

VOLUNTARIAT

Per ajudar els infants a fer els deures de l'escola ens calen voluntaris, de forma setmanal o quinzenal, i també per a l'espai d'activitats de lleure educatiu.

INFORMA'T

Projecte solidari en col·laboració amb 8 ODS