Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

2022-02-25: Papa Pau VI (1897-1978)

Tipologia

Pregàries

Autor/a

2022-02-24: Papa Pau VI (1897-1978)

Senyor, tenim encara les mans plenes de sang de les últimes guerres mundials, talment que encara no tots els pobles se les han pogudes donar els uns als altres.

Senyor, estem armats com mai no ho havíem estat tant en els segles anteriors, i anem tan carregats d'instruments mortífers que podem, en un moment, incendiar la terra i destruir potser fins la humanitat.

Senyor, hem fonamentat el desenvolupament i la prosperitat de moltes de les nostres indústries colossals en la capacitat demoníaca de produir armes de tots els calibres, i totes elles destinades a matar i a exterminar els homes, germans nostres; així hem establert l'equilibri cruel de l'economia de moltes nacions poderoses sobre el mercat de les armes a les nacions pobres, privades d'arades, d'escoles i d'hospitals.

Senyor, hem deixat que renaixessin en nosaltres les ideologies que fan enemics els homes entre ells: el fanatisme revolucionari, l'odi de classe, l'orgull nacionalista, l'exclusivisme racial, les emulacions tribals, els egoismes comercials, els individualismes de la fruïció i de la indiferència a les necessitats dels altres.

Senyor, vós ho sabeu, hi ha ànimes bones que fan el bé en silenci, coratjosament, desinteressadament, i que preguen amb un cor penedit i amb un cor innocent; hi ha cristians —i quants, Senyor!— en el món, que volen seguir el vostre Evangeli i professen el sacrifici i l'amor.

Senyor, Anyell de Déu, que lleveu el pecat del món, doneu-nos la pau.

*L'Àmbit d'Animació de la Fe del MCECC ha desenvolupat el recurs 'Fem Camí' per treballar l'Animació i la vivència de la Fe en els centres d'esplai. Els centres podeu trobar recursos per diferents moments del curs com el viatge, benediccions de taula, reunions, bon dia i bona nit, l'acció de gràcies, temps litúrgics, la natura o l'eucaristia. Consulteu-lo aquí!