Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

2021-05-14: El millor blat de moro

Tipologia

Pregàries

Autor/a

Desconeguda

En certa ocasió, una periodista va demanar a l'encarregada d'una famosa plantació que compartís com podia ser que el seu blat de moro guanyés el concurs al millor producte, any rere any.


Ella li va explicar que repartia les seves llavors amb els seus veïns.
"¿Com és que fas això, si ells també participen del mateix concurs?" - li va preguntar.
"És molt senzill" - va respondre. "El vent s'emporta el pol.len, quan les plantes són madures, d'un camp a un altre. Si els meus veïns cultivessin un blat de moro d'inferior qualitat, la pol.linització degradaria constantment la qualitat del meu. Si vull que el meu blat de moro sigui bo, haig de vetllar per tal que el del meu veí també ho sigui".

Pregària. Ensenya'm, Senyor, a compartir.
L'esplai és sobretot un lloc on treballem en equip i de mi s'espera que hagi après a compartir i que sigui un bon amic i testimoni per als altres, però de vegades me n'oblido, actuo pel meu compte i 'passo' dels companys i perdo la noció de l'equip... És per això, Senyor, que et demano força i comprensió, perquè sigui capaç d'adonar-me que necessito dels altres per poder ser, realment, jo.

*L'Àmbit d'Animació de la Fe del MCECC ha desenvolupat el recurs 'Fem Camí' per treballar l'Animació i la vivència de la Fe en els centres d'esplai. Els centres podeu trobar recursos per diferents moments del curs com el viatge, benediccions de taula, reunions, bon dia i bona nit, l'acció de gràcies, temps litúrgics, la natura o l'eucaristia. Consulteu-lo aquí!