Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

2021-03-12: Això també passarà

Tipologia

Pregàries

Autor/a

Desconeguda.

Diuen que una vegada una persona poderosa va convocar un dia la cort amb tota la gent més sàvia del regne, i els hi va dir:

- “Necessito ser sempre un bon exemple pels meus súbdits. Presentar-me sempre com una persona forta i segura, impassible enfront de les vicissituds de la vida. Em passa a vegades que m’omple la tristesa i la depressió per una mala notícia. Unes altres vegades una alegria imprevista o un gran èxit em fan caure en l’eufòria. Això no m’agrada. Em fa sentir com un bri d’herba que es troba que el vent de la sort la porta on vol. Fabriqueu-me quelcom que em protegeixi d’aquests estats d’ànim i aquests canvis d’humor”.

Un darrere l’altre aquells savis es van fer enrere... Podien fer amulets de tota classe per qualsevol que els hi demanés ajuda, però, com podien aconseguir allò? Demanava un efecte molt difícil...

Estava a punt d’encendre’s de ràbia, quan es va contenir en veure que s’apropava algú. Li van dir:

- “Demà us portaré el que busqueu. Cada cop que ho mireu, la tristesa es convertirà en alegria, els nervis es transformaran en calma. Simplement només haureu de llegir la frase màgica que hi trobareu”.

L'endemà va tornar, i enmig d’un silenci general, ja que tots volien conèixer aquella frase màgica, li va acostar una mena de braçalet. Va somriure en llegir la frase gravada: “Això també passarà”.

Reflexió: Hem viscut situacions molt complicades, i sembla lluny aquesta Setmana Santa que ens espera, ja aviat, però aquesta història ens vol recordar també a nosaltres, que hi ha un sol que brilla darrere els núvols que no ens deixen veure’l, que malgrat totes les situacions, som capaços d’avançar, i que la Pasqua arriba, i l'esperem! Visquem amb esperança aquests dies de Quaresma que ens queden.

*L'Àmbit d'Animació de la Fe del MCECC ha desenvolupat el recurs 'Fem Camí' per treballar l'Animació i la vivència de la Fe en els centres d'esplai. Els centres podeu trobar recursos per diferents moments del curs com el viatge, benediccions de taula, reunions, bon dia i bona nit, l'acció de gràcies, temps litúrgics, la natura o l'eucaristia. Consulteu-lo aquí!