Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

2021-01-15: Carta a una amiga

Tipologia

Pregàries

Autor/a

Jorge Luis Borges (adaptació)

No puc donar-te solucions per a tots els problemes de la vida, ni tinc respostes per als teus dubtes o temors, però puc escoltar-te i cercar-les juntament amb tu.

No puc canviar el teu passat ni el teu futur, però quan em necessitis estaré al teu costat. 

No puc evitar que ensopeguis. Només puc oferir la meva mà perquè t'agafis i no caiguis. Les teves alegries, els teus triomfs i els teus èxits no són meus, però gaudeixo sincerament quan et veig feliç. 

No jutjo les decisions que prens en la vida . Em limito a recolzar, a estimular i ajudar-te si m'ho demanes.

No puc dibuixar-te els límits dins dels quals has d'actuar, però si t'ofereixo l'espai necessari per créixer. 

No puc evitar els teus sofriments quan alguna pena et parteixi el cor, però puc plorar amb tu i recollir els trossos per armar-lo de nou. 

No puc dir-te qui ets, ni qui hauries de ser. Només puc estimar-te com ets i ser la teva amiga.

En aquests dies vaig pregar per tu. En aquests dies em vaig posar a recordar les meves amistats més precioses. Sóc una persona feliç: tinc més amics i amigues del que imaginava. Això és el que em diuen, m'ho demostren. És el que sento per ells i elles. Veig la brillantor en els seus ulls, el somriure espontani i l'alegria que senten en veure'm. I jo també sento pau i alegria quan us veig i quan parlem; sigui en l'alegria o en la serenitat.

En aquests dies vaig pensar en els meus amics i amigues i... vas aparèixer tu. No estaves dalt, ni baix, ni al mig. No encapçalaves ni acabaves la llista. No eres la número u, ni la última. El que sé és que et destacaves per alguna qualitat que transmetia i amb la qual des de fa temps s'ennobleix la meva vida. 

Jo tampoc tinc la pretensió de ser la primera, la segona o la tercera de la teva llista. N'hi ha prou que em vulguis com amiga.

Llavors vaig entendre que realment som amigues. Vaig fer el que tota amiga, vaig pregar, i li vaig agrair a Déu que  m'hagi donat l'oportunitat de tenir una amiga com tu. Era una oració de gratitud, perquè tu li has donat valor a la meva vida.


*L'Àmbit d'Animació de la Fe del MCECC ha desenvolupat el recurs 'Fem Camí' per treballar l'Animació i la vivència de la Fe en els centres d'esplai. Els centres podeu trobar recursos per diferents moments del curs com el viatge, benediccions de taula, reunions, bon dia i bona nit, l'acció de gràcies, temps litúrgics, la natura o l'eucaristia. Consulteu-lo aquí!