Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

2020-12-11: El jove i les estrelles de mar

Tipologia

Pregàries

Autor/a

Atribuïda a Arthur Barker

L’Atanasi era un home, entrat en anys, intel·ligent, culte i amb sensibilitat sobre les coses importants de la vida. Solia anar a la seva cabana a la platja, on passava temporades escrivint i buscant inspiració per als seus llibres de filosofia.

Tenia el costum de caminar abans de començar el seu treball. Una matinada, mentre passejava al costat de la mar, va observar al lluny una figura humana que es movia com un ballarí. Es va somriure en pensar en algú ballant per saludar el dia. Va apressar el pas, es va acostar i va veure que es tractava d'un jove. Va comprovar que no ballava, sinó que s'ajupia per recollir alguna cosa i, suaument, llançar-ho a la mar.

A mesura que s'anava acostant, va saludar:
-Bon dia, jove! Què està fent?

El jove va fer una pausa, es va donar volta i va respondre:
-Llenço estrelles de mar a l'oceà.

-Per què llences estrelles de mar a l'oceà?, va dir el savi.

El jove va respondre:
-Hi ha sol i la marea està baixant, si no les llanço a la mar, moriran.

-Però, jove, -va replicar el savi- No s'adona que hi ha centenars de quilòmetres de platja i milers d'estrelles de mar? Mai tindrà temps de salvar-les totes! Realment creu que el seu esforç té sentit?

El jove el va escoltar respectuosament, després es va ajupir, va recollir una altra estrella de mar, la va llançar amb força per sobre de les ones i va exclamar:
-Per aquella... sí, té sentit!

La resposta va desconcertar l’Atanasi, no podia explicar-se una conducta així. Es va sentir molest, no va saber què contestar i va tornar a la seva cabana a escriure. Aquella tarda, no va tenir inspiració per escriure i a la nit no va dormir bé; somiava amb el jove i les estrelles de mar per sobre de les onades... Va intentar ignorar-ho, però no va poder.

Al matí següent, quan el sol novament acaronava el mar i una suau boira envoltava l'ambient, hi havia les siluetes de dos homes, un jove i un altre vell, que es veien juntes, al lluny, com si ballessin sobre la sorra...


*L'Àmbit d'Animació de la Fe del MCECC ha desenvolupat el recurs 'Fem Camí' per treballar l'Animació i la vivència de la Fe en els centres d'esplai. Els centres podeu trobar recursos per diferents moments del curs com el viatge, benediccions de taula, reunions, bon dia i bona nit, l'acció de gràcies, temps litúrgics, la natura o l'eucaristia. Consulteu-lo aquí!