Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

2020-11-20: L'exemple del bambú japonès

Tipologia

Pregàries

Autor/a

Autoria desconeguda

Trobem a la natura un exemple de desenvolupament i creixement que pot servir-nos a la nostra vida.

El bambú japonès ens ensenya una important lliçó: quan l'agricultor planta la llavor de l'arbre, no creix immediatament. Ni tan sols creix en les següents setmanes.

No importa quant la regui o la cuidi. El bambú no creixerà aquell any. Tampoc en el següent. Perquè el bambú triga set anys en sortir a la superfície. 

L'agricultor inexpert creurà que la llavor és morta, o que les seves atencions durant les primeres setmanes no han estat suficients. Però pensar així és un error, perquè el bambú necessita set anys per sortir a la superfície. 

Durant aquests set anys el bambú genera les seves arrels, i es prepara per créixer. Perquè després d'aquest temps, l'arbre creixerà trenta metres en tan sols sis setmanes.

Després de set anys de preparar el terra, enfortir les arrels i disposar-se a créixer, el bambú surt a la superfície en tot el seu esplendor.

El bambú no creix en sis setmanes, sinó en set anys i sis setmanes. 

Aquesta història ens deixa un gran ensenyament. A vegades també les persones necessitem aquest 'temps amagat' per tal que floreixi el millor de nosaltres.

*L'Àmbit d'Animació de la Fe del MCECC ha desenvolupat el recurs 'Fem Camí' per treballar l'Animació i la vivència de la Fe en els centres d'esplai. Els centres podeu trobar recursos per diferents moments del curs com el viatge, benediccions de taula, reunions, bon dia i bona nit, l'acció de gràcies, temps litúrgics, la natura o l'eucaristia. Consulteu-lo aquí!