Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

2020-10-30: La història de la papallona

Tipologia

Pregàries

Autor/a

Desconeguda

"Un dia, un home va veure una crisàlide de papallona amb una petita obertura. L'home es va asseure i va observar durant un parell d'hores com la papallona s'esforçava perquè el seu cos passés a través d'aquell petit forat. Va passar una bona estona i semblava que no aconseguia cap progrés. Per aquell home, la papalloneta ja s'havia esforçat prou. Trobava que ja no hi podia fer més per poder sortir del capoll per ella mateixa. 

Llavors l'home va decidir ajudar a la papallona: va agafar unes tisores i va tallar la resta del capoll. A la fi la papallona va poder sortir. Però el seu cos estava atrofiat, era petit i tenia les ales aixafades. 

L'home va continuar observant-la perquè sabia que en qualsevol moment les ales de la papallona s'obririen, s'agitarien i serien capaces de suportar el seu cos, que al seu torn aniria prenent forma. Però res de tot això va passar. Aquella papallona va passar la resta de la seva vida arrossegant-se amb un cos deforme i amb unes ales atrofiades. Mai va ser capaç de volar. 

Allò que aquell bon home, amb tan bona voluntat per ajudar, no comprenia era que l'esforç de la papallona per poder passar a través de la petita obertura del capoll atapeït, era la manera per la qual la natura feia que el fluid del cos de la papallona arribés a les ales, per, una vegada a fora del capoll, poder volar". 

Aquest conte ens serveix per reflexionar sobre la importància de que els infants aprenguin del seu propi esforç. Donar-los la oportunitat de fer coses per ells mateixos és ajudar-los a créixer i a fer-los sentir capaços. 

Com diu el provervi xinès: 
M'ho varen explicar i ho vaig oblidar. 
Ho vaig veure i ho vaig entendre. 
Ho vaig fer i ho vaig aprendre.
I Jesús també ens ho diu d'una altra manera:
"Si algú vol venir amb mi, que prengui cada dia la seva creu i m'acompanyi" (cf. Lc 9, 23)
Que sapiguem acompanyar, sense imposar.
*L'Àmbit d'Animació de la Fe del MCECC ha desenvolupat el recurs 'Fem Camí' per treballar l'Animació i la vivència de la Fe en els centres d'esplai. Els centres podeu trobar recursos per diferents moments del curs com el viatge, benediccions de taula, reunions, bon dia i bona nit, l'acció de gràcies, temps litúrgics, la natura o l'eucaristia. Consulteu-lo aquí!