Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

2021-12-17: Carta de Nadal

Tipologia

Pregàries

Autor/a

Desconeguda

Ens arriba un altra any, fidelment, el Nadal. I ens arriba en un moment i una situació complexa i difícil. Pors, interrogants, il·lusions, violències, solidaritats... Vivim massa fugides. Els uns fugint d'uns llocs on no poden trobar els mínims per l'esperança d'una vida digna. Altres, que tenim aquests mínims, fugint amb mil i una evasions buscant no sé quins móns feliços.

I és en aquest món nostre, concret que Ell, Jesús, hi entra per dir-nos amb la paraula i l'exemple que és possible un món feliç i humà per a tots.

Els infants d'arreu, respiren aquest aire ple de dificultats. Amb Ell, en l'esplai volem treballar per ajudar-nos a entrar en aquest món concret, convençuts que, deixant-nos acompanyar per aquest Jesús, podrem fer-lo millor.

Necessitem i acollim agraïts la manera com l'infant Jesús, i els nostres infants, saben treure i viure alegria fins i tot enmig de tantes penes com ens envaeixen. Deixem-nos il·luminar per la seva mirada, tal com diu George Bernanos:

"Una criatura petita té penes, com tothom i es troba a més completament desarmada contra el dolor i la malaltia... Però l'infant extreu humilment el principi mateix de la seva alegria del sentiment de la seva pròpia impotència. Confia en la seva mare... Present, passat, futur, tota la seva vida, la vida entera, es tanca en una sola mirada, i aquesta mirada és un somriure"   (Diari d'un cura rural)

Que tots plegats puguem viure i compartir aquest somriure nadalenc!!

*L'Àmbit d'Animació de la Fe del MCECC ha desenvolupat el recurs 'Fem Camí' per treballar l'Animació i la vivència de la Fe en els centres d'esplai. Els centres podeu trobar recursos per diferents moments del curs com el viatge, benediccions de taula, reunions, bon dia i bona nit, l'acció de gràcies, temps litúrgics, la natura o l'eucaristia. Consulteu-lo aquí!