Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

2021-06-11: Pregària dels Fills d’Abraham des d’Iraq

Tipologia

Pregàries

Autor/a

Papa Francesc (fragment)

Déu totpoderós, Creador nostre, que estimeu la família humana i tot el que les vostres mans han fet, nosaltres, els fills i filles d'Abraham pertanyents al judaisme, al cristianisme i a l'islam, juntament amb els altres creients i totes les persones de bona voluntat:

Us donem gràcies per donar-nos com a pare comú en la fe Abraham, el fill distingit d'aquesta terra noble i estimada.

També us agraïm l'exemple de coratge, de resiliència i de força, de generositat i d'hospitalitat que ens va donar el nostre pare comú en la fe.

Us donem gràcies perquè, beneint el nostre pare Abraham, heu fet una benedicció per a tots els pobles.

Obriu els nostres cors al perdó recíproc i convertiu-nos en instruments de reconciliació, constructors d'una societat més justa i més fraterna.

Acolliu en el vostre lloc de pau i de llum tots els difunts, en particular les víctimes de la violència i de les guerres.

Ajudeu les autoritats civils en la recerca i el trobament de les persones segrestades, i en la protecció, d'una manera particular, de les dones i els infants.

Ajudeu-nos a cuidar el planeta, la casa comuna que, en la vostra bondat i generositat, ens heu donat a tots nosaltres.

Sosteniu les nostres mans en la reconstrucció d'aquest país, i doneu-nos forces per ajudar aquells que han hagut de deixar les seves cases i les seves terres amb l'objectiu d'aconseguir la seguretat i la dignitat, i per començar una nova vida serena i pròspera.

Amén.

*L'Àmbit d'Animació de la Fe del MCECC ha desenvolupat el recurs 'Fem Camí' per treballar l'Animació i la vivència de la Fe en els centres d'esplai. Els centres podeu trobar recursos per diferents moments del curs com el viatge, benediccions de taula, reunions, bon dia i bona nit, l'acció de gràcies, temps litúrgics, la natura o l'eucaristia. Consulteu-lo aquí!