Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

2018-06-22 Paràbola del llapis

Tipologia

Pregàries

Autor/a

Paràbola del llapis

El nét va preguntar al seu avi:

- Avi, estàs escrivint una història que ens passa a tots dos? És, per casualitat, una història sobre mi?

L’avi va deixar d’escriure, va somriure i li va dir al nét:

- Estic escrivint sobre tu, és cert. No obstant això, més important que les paraules, és el llapis que estic fent servir. M’agradaria que tu fossis com ell quan creixis.

El nét va mirar el llapis intrigat, no hi va veure res d’especial i va preguntar:

- Què té de particular aquest llapis?

L’avi li va respondre:

- Tot depèn de la manera en què miris les coses. Té cinc qualitats que, si aconsegueixes mantenir-les, faran de tu una persona en pau amb el món.

Primera qualitat: Pots fer grans coses, però no oblidis mai que existeix una mà que guia els teus passos. Aquesta mà l’anomenem Déu, i sempre et conduirà en direcció a la seva voluntat.

Segona qualitat: De tant en tant necessites deixar el que estàs escrivint i usar la maquineta. Això fa que el llapis sofreixi una mica, però al final, estarà més afilat. Per tant, has de ser capaç de suportar alguns dolors, perquè et faran millor persona.

Tercera qualitat: El llapis sempre permet que usem una goma per esborrar allò que està malament. Entén que corregir una cosa que hem fet no és necessàriament una cosa dolenta, sinó alguna cosa important per mantenir-nos en el camí de la justícia.

Quarta qualitat: El que realment importa en el llapis no és la fusta ni la seva forma exterior, sinó el grafit que hi ha dins. Per tant, té cura sempre del que passa en el teu interior.

Cinquena qualitat: El llapis sempre deixa una marca. De la mateixa manera, has de saber que tot el que facis a la vida, deixarà traços. Per això intenta ser conscient de cada acció.