Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

2018-11-16 Amb què omples la teva vida?

Tipologia

Pregàries

Autor/a

Desconegut

Amb què omples la teva vida?Un professor, davant la seva classe de filosofia, sense dir ni paraula, va prendre un pot gran i buit de vidre i va procedir a omplir-lo amb pilotes de golf. Després va preguntar als estudiants si el pot estava ple. Els estudiants van estar d’acord que sí. Aleshores, el professor va agafar una capsa plena de caniques i la va buidar dins del pot de vidre.

Les caniques van omplir els espais buits entre les pilotes de golf. El professor va tornar a preguntar als estudiants si el pot estava ple i ells van tornar a dir que sí. Després, el professor va agafar una capsa amb sorra i la va buidar dins del pot. Naturalment, la sorra va omplir tots els espais buits i el professor va preguntar de nou si el pot estava ple. En aquesta ocasió, els estudiants van respondre amb un sí unànime.

El professor, ràpidament, va afegir 2 tasses de cafè al contingut del pot i, efectivament, va omplir tots els espais buits entre la sorra.

Els estudiants reien en aquesta ocasió. Quan el riure es va anar apagant, el professor va dir: Vull que us adoneu que aquest pot representa la vida.

Les pilotes de golf són les coses importants com la família, els fills, la salut, els amics, Deu, l’amor, coses que t’apassionen... Són coses que, encara que tota la resta ens faltés, farien que les nostres vides encara fossin plenes. Les caniques són les altres coses que ens importen, com la feina, la casa, el cotxe, ... la sorra és la resta, les petites coses.

Si posem la sorra en el pot primer, no hi hauria espai per a les caniques, ni per a les pilotes de golf. El mateix passa amb la vida. Si utilitzem tot el nostre temps i energia en les coses petites, mai tindrem lloc per a les coses realment importants.

Para atenció a les coses que són crucials per a la teva felicitat. Cuida la teva salut. juga amb els teus fills. Dóna’t temps per anar al metge. Vés a sopar fora amb la teva parella. Practica el teu esport o afecció favorita. Sempre hi haurà temps per netejar la casa, per reparar la clau de l’aigua...

Ocupa’t de les pilotes de golf primer, de les coses que realment t’importen. Estableix les teves prioritats, la resta només és sorra.Un dels estudiants va aixecar la mà i va preguntar què representava el cafè. El professor va somriure i va dir: “Que bé que em facis aquesta pregunta.” Només és per demostrar-vos que no importa com d’ocupada pugui semblar la teva vida, que sempre hi queda lloc per a un parell de tasses de cafè amb un amic.”

Unes preguntes per treballar el relat:

  • I tu, amb que omples la teva vida? 
  • Quines són les teves prioritats?
  • Què serien les pilotes de golf? I les caniques? La sorra? L’aigua?
  • Quin espai ocupa Déu en el meu pot?