Materials i recursos
 Tornar a materials

Materials i recursos

Nom del recurs

Nom del recurs

Tipologia

Tipologia

Autor/a

Autor/a

Nom del recurs

2019-01-25 Decàleg de la serenitat

Tipologia

Pregàries

Autor/a

Papa Joan XXIII

Decàleg de la serenitat1 . Només per avui tractaré de viure exclusivament el dia, sense voler resoldre el problema de la meva vida tot d’una vegada .

2 . Només per avui tindré la màxima cura del meu aspecte : cortès en les meves maneres , no criticaré ningú i no pretendré millorar o disciplinar ningú , sinó a mi mateix .

3 . Només per avui seré feliç en la certesa que he estat creat per a la felicitat , no sols en l’altre món , sinó en aquest també .

4 . Només per avui m’adaptaré a les circumstàncies , sense pretendre que les circumstàncies s’adaptin totes als meus desigs .

5 . Només per avui dedicaré deu minuts del meu temps a una bona lectura ; recordant que , com l’aliment és necessari per a la vida del cos , així la bona lectura és necessària per a la vida de l’ànima .

6 . Només per avui faré una bona acció i no ho diré a ningú .

7 . Només per avui faré almenys una cosa que no desitjo fer ; i si em sentís

ofès en els meus sentiments procuraré que ningú s’assabenti .

8 . Només per avui em faré un programa detallat . Potser no el compliré totalment , però el redactaré . I em guardaré de dues calamitats : la pressa i la indecisió .

9 . Només per avui creuré fermament encara que les circumstàncies demostrin el contrari que la bona providència de Déu s’ocupa de mi com si ningú més no existís al món.

10 . Només per avui no tindré temors . de manera particular no tindré por de gaudir del que és bell i de creure en la bondat.