Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats
Cursos Residencials Monitors/es i Directors/es - Estiu 2017

Cursos Residencials Monitors/es i Directors/es - Estiu 2017

Cursos residencials

22.08.17 al 30.08.17 / Afegir a Google Calendar

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans i la Fundació Pere Tarrés et conviden, un any més, a gaudir de la gran experiència formativa dels “Cursos Residencials del MCECC”!

Disposar del títol de monitor/a o director/a és un requisit... però poder cursar-lo en el marc d’una casa de colònies, gaudint de les vacances d’estiu, amb la convivència amb altres monitors i monitores del MCECC i disposant d’una docència de qualitat a càrrec de l’Escola de l’Esplai amb més trajectòria de Catalunya... és tota una oportunitat que no et pots deixar escapar!!!

Atenció: Places disponibles per a no preinscrits!

 • Cursos Monitors/es per Territoris, Zones 1, 4, 5, 6, 7 11 i 12
 • Cursos Monitors/es per a Zones 2, 3 8, 9 13, 15 i 16
 • Cursos Directors/es per Territoris, Zones 1, 4, 5, 6, 7 11 i 12
 • Cursos Directores/es per a Zones 2, 3 8, 9 13, 15 i 16

Els alumnes que no han passat pel procés de preinscripció, pagaran el curs amb un sol termini i hauran de satisfer tots els tràmits de matricula que es descriuen en el web. Recordem que el curs està dirigit a persones majors d'edat que formen part activa de centres d'esplai del MCECC.

En què consisteix la formació? - Els cursos de Monitors/es i Directors/es

Consulta en aquest enllaç la informació general del Curs de Monitors/es de la Fundació Pere Tarrés.

També pots consultar, en aquest enllaç, la informació general del Curs de Directors/es de la Fundació Pere Tarrés.

El Cursos Residencials del MCECC – Estiu 2017 es realitzaran a les instal·lacions de Casa de Colònies la Ruca i Alberg la Sala.

Quines són les etapes formatives d'aquests cursos?

Etapes formatives del Curs de Monitors/es Residencial d’estiu del MCECC?

 • Part 1. Part residencial a la Casa de Colònies: del dimarts 22 d’agost (sortida a les 9h, davant de la Seu de la Fundació Pere Tarrés, al c. Numància 149 151 - Barcelona) al dimecres 30 d’agost (a partir de les 17,30h al mateix emplaçament)
 • Part 2. Dues sessions addicionals a Barcelona a l’edifici de Formació, Consultoria i Estudis (c. Carolines, 10 de Barcelona). Les sessions formatives es faran el dissabte 16 de setembre (matí i tarda).
 • Part 3. En modalitat virtual a través de l’Aula Virtual del Curs.

Preu del Curs de Monitors/es

410 €

El preu inclou: transport a la casa de colònies, l’estada a la casa de colònies (àpats i allotjament), la docència del curs i tots els materials necessaris.

Nota important: Per poder fer el curs de Monitors cal tenir 18 anys des del primer dia de curs i cal assistir al 100% de la formació residencial.

*El preu és final i tancat: amb tots els descomptes aplicats i per tant no s’aplicarà cap tipus de bonificació addicional. El preu ja incorpora el descompte del MCECC.

Descarrega't el document informatiu.

Etapes formatives del Curs de Directors Residencial d’estiu del MCECC?

 • Part 1. Part residencial a la Casa de Colònies: del dimarts 22 d’agost (sortida a les 9h, davant de la Seu de la Fundació Pere Tarrés, al c. Numància 149 151 - Barcelona) al dimecres 30 d’agost (a partir de les 17,30h al mateix emplaçament)
 • Part 2: Tres sessions addicionals a Barcelona a l’edifici de Formació, Consultoria i Estudis (c. Carolines, 10 de Barcelona). Les sessions formatives es faran els dies 16 de setembre (matí i tarda) i 17 de setembre (matí)
 • Part 3: Sessions addicionals en estada en cap de setmana posterior a l’estada residencial. Dies 7 i 8 d’octubre en una de les cases de colònies de la Fundació Pere Tarrés. Es confirmarà definitivament el lloc d'aquesta formació residencial de cap de setmana un cop iniciat el curs.
 • Part 4. En modalitat virtual a través de l’Aula Virtual del Curs.

Preu del Curs de Directors/es

479 €

El preu inclou: transport a la casa de colònies, l’estada a la casa de colònies (àpats i allotjament), la docència del curs i tots els materials necessaris. També inclou la pernoctació en la casa de colònies el cap de setmana d’octubre (no inclosos els àpats ni el transport).

Nota important: Per a cursar el curs de Directors/es Residencial del MCECC - Estiu cal estar en disposició del títol de Monitor/a de Lleure. (En el cas de no disposar del títol de Monitor/a de Lleure, pots consultar les indicacions generals de convalidació per accedir directament al curs de directors/es)

*El preu és final i tancat: amb tots els descomptes aplicats i per tant no s’aplicarà cap tipus de bonificació addicional. El preu ja incorpora el descompte del MCECC.

Descarrega't el document informatiu.

Avaluació i obtenció de la titulació

Per obtenir la titulació caldrà complir tots els següents requisits:

 • Ser apte en l’etapa lectiva del curs havent superat les proves d’avaluació corresponent tant en l’etapa presencial com virtual
 • Assistir al 100% de les hores de formació residencials. En el cas del curs de directors, si l’alumne presenta causa justificada d’absència (mèdica, examen o laboral) pel cap de setmana de formació del 16 i 17 de setembre, es podrà faltar a 5 hores de formació.
 • Ser apte en l’etapa de pràctiques.
 • Reunir les aptituds i actituds personals que comporten la seva idoneïtat per complir la tasca d’educador com a monitor/a de lleure. Ser apte en la memòria de pràctiques que caldrà lliurar a l’Escola de l’Esplai en les dates de convocatòria establertes.

Informació pràctica i logística: què he de conèixer per a participar als cursos residencials del MCECC?

 • Reunió Informativa prèvia: per fer el curs, cal assistir a la reunió informativa el 18 d’agost les 18:30 a la Seu de la Fundació Pere Tarrés del carrer Numància 149-151 de Barcelona.
 • Àpats a càrrec dels alumnes: el primer dia de l’estada cal dur el dinar.
 • Normativa dels Cursos Residencials del MCECC: participar als cursos residencials del MCECC implica conèixer i acceptar una normativa acadèmica que et presentem en aquest document (descarrega’t el document). Cal que la llegeixis, la imprimeixis i la lliuris signada, com a prova de la teva conformitat, en el moment de lliurament de la documentació. La teva signatura implica el compromís i l’acceptació per a la bona convivència i desenvolupament de la formació.

Què he de fer per inscriure’m i matricular-me als cursos residencials

Lliurament de documentació: MOLT IMPORTANT, per finalitzar el procés d’inscripció, caldrà lliurar, a la seu del MCECC, la documentació en paper que et detallem. Aquesta documentació caldrà que la portis al MCECC (c. Numància, 149-151 de Barcelona en horari d’oficina). Et recomanem que agrupeu tota la documentació de totes les persones del vostre centre i la porteu junta. Cal lliurar la documentació entre els dies 23 de juny i 14 de juliol. No lliurar la documentació entre aquestes dates, pot suposar perdre la plaça del curs sense possibilitat de reintegrament de l’import de la matrícula. Així mateix, no es donarà per tancat el tràmit de matriculació i inscripció, fins que no s’hagi fet aquest lliurament. La documentació a portar és:

 • Document acreditatiu membres MCECC: Cal que cada alumne lliuri el document que acredita que és membre del MCECC, extret del GESPLAI (consulta les instruccions).
 • Còpia del DNI (de les dues cares i en un sol full DINA4)
 • Una fotografia de Carnet
 • Normativa del curs. Descarrega-la, imprimeix-la i signa-la.
 • Si estàs matriculat al curs de Directors: fotocòpia del títol de monitor/a o bé a documentació que acredita que pots accedir al curs.

Per a una informació més personalitzada pots adreçar-te a l'equip del curs escrivint un correu a residencialsmcecc@peretarres.org o bé trucant al 93 410 16 02