Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats
Som 3500 monitors/es voluntàries! Anem més enllà? - Jornada Formativa del Grup de Treball d'Educació pel Desenvolupament

Som 3500 monitors/es voluntàries! Anem més enllà? - Jornada Formativa del Grup de Treball d'Educació pel Desenvolupament

Àmbits

10.11.17 20:00 h a 23:00 h / Afegir a Google Calendar

3500 voluntaris i voluntàries és el nombre de voluntaris i voluntàries que participen actualment en els centres d'esplai del MCECC. Aquests fan una important tasca educativa i social amb infants i joves d’arreu del territori, però, en sempre hi ha la sensació de necessitar més gent i més implicació per fer front a tot. Si llencem una mirada al món, i al propi territori, hi ha molta més gent que col·labora en accions i activitats socials, educatives, de transformació...

Per això la gent del Grup de treball d’Educació per al Desenvolupament et convidem a venir a una jornada formativa per conèixer una mica més situacions que passen al nostre món i com voluntaris i voluntàries fan accions per ajudar a fer-lo un lloc més bonic i acollidor. Tot enfocat per tal que els assistents puguin aprendre i a poc a poc educar per al desenvolupament.

Horari i lloc

Dia: 10 de novembre

Lloc de realització: Centre d'Esplai Sagrat Cor. c. Pere IV, 398, 08019 Barcelona.

Horari de la jornada:

  • 20:00-20:30 - Benvinguda i piscolabis
  • 20:30-20:45 - Presentació de la jornada
  • 20:45-21:45 - Xerrada formativa
  • 21:45-22:15 - Experiència 1
  • 22:15-22:45 - Experiència 2
  • 22:45-23:00 - Tancament

Contingut de la xerrada i experiències

La Xerrada: En Josep Maria Royo és investigador del Programa de Conflictes i Construcció de Pau de l’Escola de la Pau de la UAB, i membre de la Junta Directiva de Lafede.cat. Ell ens farà una introducció sobre l’Educació per al Desenvolupament i la seva importància per la societat i pel mon. Tot des de la perspectiva de l’Escola de la Pau i la seva pròpia experiència personal. La Formació tindrà una durada aproximada de 45 minuts amb un torn de 10 minuts per fer preguntes.

Experiències: Hi haurà dos torns d’experiències. Aquestes es repetiran el torn 1 i el torn 2. A la inscripció us haureu d’inscriure a dues. Els continguts de les experiències són els següents:

  • EX01 - Després de dos anys al Perú En Josecho i la seva dona són dues persones compromeses que mitjançant el Voluntariat Perdro Arrupe van viure dos anys al Perú treballant per la promoció de la Justícia a través de la Formació...
  • EX02 - Lleure per tothom! Fins fa pocs anys no hi havia quasi cap opció de lleure al barri del Gornal, a l’Hospitalet. El Centre d'Esplai Il·lelà, de la Fundació la Vinya d'acció social, va néixer per donar resposta a uns infants i joves que fa poc han descobert que és l’esplai. La Mariana, responsable de l’esplai, ens vindrà a explicar la seva experiència dissabte a dissabte.
  • EX03 - La guerra de Bòsnia, una guerra a Europa entre 1992-1995. Ara, construïm la Pau: La guerra de Bòsnia ha estat el conflicte bèl·lic més greu succeït a Europa des de la 2a Guerra Mundial. L'associació "Trenkalòs - Grups en moviment" ens explicarà el treball que realitza amb les víctimes d'aquell conflicte a Bòsnia i, alhora, les diverses activitats de formació i sensibilització a Catalunya vers la cultura de la Pau i la cooperació internacional.
  • EX04 - Camps de refugiats a Europa “Open Cultural Center” ens explicarà la seva experiència organitzant programes educatius i culturals a refugiats que viuen en els camps de refugiats de Grècia.

Què he de fer per inscriure’m...?

Per apuntar-se a la jornada haureu d’apuntar-vos en el següent enllaç. La data límit d'inscripció finalitza el proper 7 de novembre de 2017. Inscriu-te Qui som el grup de Treball d’Educació per al Desenvolupament? Aquesta Jornada està organitzada pel Grup de Treball sobre Educació per al Desenvolupament del MCECC i respon al seu objectiu de facilitar recursos als monitors i monitores sobre aquesta temàtica perquè després ho puguin explicar als centres d’esplai.