Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats

La Nit dels animadors i animadores de la Fe del MCECC - 2021

Àmbits

26.02.21 19:20 h a 21:00 h / Afegir a Google Calendar

Connexió telemàtica (Zoom)

Participa en la cinquena edició de la jornada dedicada a l’Animació de la Fe pels Centres i Clubs d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC). 

Ja fa mesos que vivim una situació excepcional, en la qual el treball sobre la interioritat ha esdevingut imprescindible per afrontar els reptes que se’ns plantegen dia rere dia. En aquesta edició volem posar el focus en nosaltres mateixos per tal d’esbrinar com vivim la nostra fe i de quines maneres expressem i exterioritzem la nostra vivència amb l’objectiu de poder potenciar encara més els nostres punts forts i/o poder conèixer i treballar aquelles habilitats més desconegudes o que tenim menys desenvolupades. 

A partir de la pregunta 'Hi ha mil maneres de viure la Fe, quina o quines t’identifiquen?', et proposem cinc tallers diferents per aprofundir-hi: 

  • 💛 Buscador/a de la veritat: ets sensible a descobrir el camí, la veritat i la vida. Gaudeixes fonamentant les teves creences per compartir-les i involucrar noves generacions. 
  • 💙 Creador/a del canvi: no et conformes, ets solidari/ària i t’impliques per promoure la justícia i la dignitat per tothom. Passes a l’acció per ajudar a les persones més vulnerables. 
  • ❤️ Arrelat/da en l’amor: t’agrada compartir l’alegria de l’Evangeli participant en el projecte que va iniciar Jesús plantant llavors allà per on passes per fer créixer la paraula de Déu. 
  • 💚 Constructor/a del futur: sembres fe, esperança i caritat a través de l’amor i a través de l’educació dels infants i joves, trobant la teva vocació en això. 
  • ♡ Protector/a de l’esperança: trobes la font de servei en la pregària, gaudeixes del silenci i de parlar amb Déu com un amic més, intercedint per aquelles persones que ho necessiten. 

Per ajudar-te a triar dues de les cinc propostes et deixem aquest petit qüestionari. 

Lloc de realització 

Donada la situació epidemiològica actual, la jornada tindrà lloc en format telemàtic, a través de Zoom. Tot i això no perdrà el seu esperit per ser un espai d’interioritat, recolliment i comunitat.   

Horari i desenvolupament 

19.20h | Connexió dels participants

19.30h | Benvinguda i xerrada

20.00h | Taller 1

20.20h | Taller 2

20.40h | Cloenda

Començarem la jornada amb una xerrada introductòria al voltant de la paràbola del sembrador a càrrec d’en Miquel Álvarez, consiliari del MCECC. Tot seguit, per grups, tindran lloc els diferents tallers proposats (que hauràs d’escollir en el moment de la inscripció) i finalitzarem amb un petit espai per compartir les nostres reflexions.  

*L’ordre dels tallers escollits en el moment de la inscripció pot veure’s modificat per qüestions logístiques.

Organització 

Aquesta és una activitat que proposa i organitza l’Àmbit d’Animació de la Fe del MCECC.  

L’Àmbit d’Animació de la Fe es reuneix periòdicament per generar espais de debat, reflexió i acció al voltant de l’animació de la fe en els Centres d'Esplai amb l’objectiu de generar continguts i recursos útils pels Centres del Moviment.  

El grup sempre accepta noves incorporacions! Si t’animes, fes-nos-ho saber contactant amb nosaltres a través d’un correu electrònic a ambits@peretarres.org. 

Inscripcions 

Per participar en la Nit dels Animadors i Animadores de la Fe cal fer inscripció prèvia a través d'aquest enllaç. El termini d’inscripció finalitzarà el dimecres 24 de febrer. Un cop feta, el mateix divendres 26 de febrer al matí, rebreu l’enllaç per poder-vos connectar a la jornada.