Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats

Concurs InnovAct

General

13.10.21 00:00 h al 17.12.21 23:59 h / Afegir a Google Calendar

InnovAct 

Benvingudes i benvinguts al concurs InnovAct! 

Ja podeu presentar la vostra candidatura a la tercera edició d'aquest concurs, que impulsa el MCECC, i que premia les activitats més innovadores dels esplais del Moviment.

Entenem com activitat innovadora aquella que, a partir de qualsevol dels seus elements (metodologia i organització, objectius i finalitats, utilització de materials, espais o recursos, avaluació, destinataris, tracte amb els infants, documentació utilitzada...), l’equip pretén millorar la seva tasca educativa basant-se en estudis, tendències o reflexions que difereixen de la tradició i del que “sempre s’ha fet”. 

BASES 

Participació 

La convocatòria està oberta a tots els centres i clubs d’esplai, grups i casals federats al MCECC. La participació és gratuïta i la presentació al concurs és com a Centre o Club d’Esplai i no a títol individual. 

Format de presentació 

Cada entitat pot presentar un màxim de 3 activitats sempre que siguin notablement diferents entre elles. Per cada activitat s'ha d’entregar: 

  • Fitxa escrita: les activitats es presentaran digitalment en format pdf i amb una extensió màxima de 5 pàgines per activitat. La fitxa haurà de comptar amb un títol i subtítol, introducció, desenvolupament i avaluació. També caldrà afegir una fitxa tècnica amb el nombre de participants per activitat (i edat recomanada), espai, material (si n’hi ha), temps aproximat de l'activitat, objectius per als monitors/es i objectius per als participants. 
  • Formulari d’inscripció: l’entitat haurà de respondre el formulari habilitat per poder inscriure’s al concurs. En aquest adjuntarà les fitxes. 

Premis 

Es repartiran un total de 4 premis. Tres de les activitats es triaran sota el criteri del jurat. Hi haurà un quart premi del públic. 

1r premi:Scape Room valorada en 150€ que pot ser bescanviable per un val a l’Abacus pel mateix valor. 

2n premi:Sessió formativa per a l’equip educatiu del centre guanyador. 

3r premi:Àpat a una casa de colònies de la Fundació Pere Tarrés valorat en 100€. 

Premi del públic: Lot de material fungible. 

Termini 

Les candidatures es podran presentar del 13 d'octubre fins al 17 de desembre a les 23:59 hores. 

Jurat 

Aquest estarà format per diverses persones expertes en innovació, pedagogia i lleure de la Fundació Pere Tarrés, Fundació Verge Blanca, Fundació Siurana, Fundació Cruera, Fundació Esplai de Girona, així com altres organitzacions relacionades amb l’educació en el lleure. Els jurats valoraran les activitats segons els ítems següents: desig de millora educativa i expectativa en els objectius proposats; originalitat de l’activitat; afavoreix  o no l'autonomia i llibertat de decisió als i les participants de l’activitat; millora o no en el tracte i respecte als infants o joves; s’innova o no en diversos elements educatius com organització, espais, activitats, materials, procés de documentació, etc.; redacció acurada i correcta del document. 

Notificació dels premiats 

El veredicte final del jurat es donarà a conèixer a l’Assemblea General Ordinària del 2022. També es farà públic per xarxes socials i a la web del Moviment. La votació del premi popular es realitzarà a la mateixa AGO, on s’exposaran breument les 5 activitats finalistes. 

Recull de les activitats 

El MCECC elaborarà un centre de recursos amb les activitats finalistes a disposició de tots els monitors i les monitores del Moviment. 

La participació al concurs implica acceptar les bases i cedir els drets del recurs al MCECC-FPT i a la Revista Estris.