Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats

Jornada de participació infantil

Àmbits

03.10.21 11:00 h a 13:30 h / Afegir a Google Calendar

Format híbrid (presencial i telemàtic)

Fins el divendres 1 d'octubre us podeu inscriure a la Jornada de Participació Infantil, organitzada per l'àmbit pedagògic del MCECC. Els tallers seran el 3 d'octubre de forma telemàtica. L'horari serà de de les 11 a 12h del matí. 

La jornada

A l'esplai, l'equip de monitors i monitores ens reunim i preparem tot tipus d'activitats i sortides pels nostres infants i joves. Però, ens hem plantejat mai quin paper hi juguen els infants, adolescents i joves en tot plegat? És important saber què pensen de les activitat i, per tant, disposar d’algun espai en el qual puguin expressar les seves opinions. Fins a quin punt, però, podem incloure’ls en el procés de la presa de decisions? Han de poder decidir sobre tot? De tot això es parlarà a la Jornada de Participació

Inscripcions

Poden inscriure's tots els monitors i monitores del Moviment a través del formulari que se us presenta en aquesta pàgina. La inscripció estarà activa fins el divendres 1 d'octubre.

Detalls de la jornada

Horari: de les 11h a les 12h

Està pensada per dotar de recursos i eines sobre la temàtica en qüestió a tots els assistents. Hi haurà algun espai destinat a la formació i algun altre per compartir experiències. Us resumim el pla establert a continuació:

1a part 

Introducció teòrica sobre què és la participació infantil a càrrec de Ferran Crespo, membre del Grup de recerca en Educació Moral (GREM) de la Universitat de Barcelona. Amb la seva explicació podrem resoldre moltes de les inquietuds que tenim sobre la temàtica. 

2a part

Els participants de la jornada gaudireu d'un espai per compartir entre vosaltres experiències pròpies, així com per parlar de com treballeu la participació infantil als vostres centres. També podreu aprofitar per exposar els vostres dubtes i neguits als experts i companys d'altres esplais i, així, sortir de la jornada amb totes les vostres preocupacions sobre aquesta temàtica resoltes. 

Abans de la jornada

Abans de participar de la jornada et convidem a fer un petit test per conèixer en quin grau treballeu la participació infantil al vostre Centre o Club d’Esplai. Podeu fer-lo a través d'aquest enllaç.