Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats

Concurs InnovAct

General

05.10.20 00:00 h al 15.12.20 23:59 h / Afegir a Google Calendar

InnovAct

Benvingudes i benvinguts a la segona edició del concurs InnovAct!

Després de l'èxit de participació de la primera edició (que seguia l'EC2 del Pla d’Accions 2019 “Afavorir la innovació en les activitats d’esplai a partir d’estimular-la i treballar-la en el sí del MCECC”), el Moviment vol seguir impulsant aquest concurs d’activitats innovadores en el marc de l’educació en el lleure.

Entenem com activitat innovadora aquella que a partir de qualsevol dels seus elements (metodologia i organització, objectius i finalitats, utilització de materials, espais o recursos, avaluació, destinataris, tracte amb els infants, documentació utilitzada...) l’equip pretén millorar la seva tasca educativa basant-se en estudis, tendències o reflexions que difereixen de la tradició i del que “sempre s’ha fet”.

BASES

Participació

La convocatòria està oberta a tots els centres i clubs d’esplai, grups i casals federats al MCECC. La participació és gratuïta i la presentació al concurs és com a entitat i no a títol individual.

 

Format de presentació

Cada entitat pot presentar un màxim de 3 activitats sempre que siguin notablement diferents entre elles. Per cada activitat participant s'ha d’entregar:

  • Fitxa escrita: les activitats es presentaran digitalment en format pdf i amb una extensió màxima de 5 pàgines per activitat. La fitxa haurà de comptar amb un títol i subtítol, introducció, desenvolupament i avaluació. També caldra afegir una fitxa tècnica amb el nombre de participants per activitat (i edat recomanada), espai, material (si hi ha), temps aproximat de l'activitat, objectius per als monitors/es i objectius per als participants.
  • Formulari d’inscripció: l’entitat haurà de respondre el formulari habilitat per poder-se inscriure al concurs.

Premis

Es repartiran un total de 4 premis. Tres de les activitats es triaran sota el criteri del jurat. Hi haurà un quart premi del públic.

1r premi: Scape Room valorada en 150€ que pot ser bescanviable per un val a l’Abacus pel mateix valor.

2n premi: Sessió formativa per a l’equip educatiu del centre guanyador.

3r premi: Àpat a una casa de colònies de la Fundació Pere Tarrés valorat en 100€.

Premi del públic: Lot de material fungible.

Termini

Les candidatures es podran presentar del 5 d'octubre a les 00:00 hores fins al 15 de desembre a les 23:59 hores.

Jurat

Aquest estarà format per diverses persones expertes en innovació, pedagogia i lleure de la Fundació Pere Tarrés i altres organitzacions relacionades amb l’educació en el lleure. Els jurats valoraran les activitats segons els ítems següents: desig de millora educativa i expectativa en els objectius proposats; originalitat de l’activitat; afavoreix  o no l'autonomia i llibertat de decisió als i les participants de l’activitat; millora o no en el tracte i respecte als infants o joves; s’innova o no en diversos elements educatius com organització, espais, activitats, materials, procés de documentació, etc.; redacció acurada i correcta del document.

Notificació dels premiats

El veredicte final del jurat es donarà a conèixer a l’Assemblea General Ordinària del 2021. També es farà públic per xarxes socials i a la web del Moviment. La votació del premi popular es realitzarà a la mateixa AGO, on s’exposaran breument les 5 activitats finalistes.

Recull de les activitats

El MCECC elaborarà un centre de recursos amb les activitats finalistes a disposició de tots els monitors i les monitores del Moviment.

La participació al concurs implica acceptar les bases i cedir els drets del recurs al MCECC-FPT i a la Revista Estris.