Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats

Mirem més enllà

Àmbits

08.11.19 19:45 h a 23:00 h / Afegir a Google Calendar

Centre d'Esplai Sagrat Cor - c. Pere IV 398, Barcelona

Presentació

Els centres d’esplai com a agents actius d’una societat us trobeu en la vostra tasca diària amb la realitat actual que ens toca a totes les persones com per exemple la realitat dels menors migrants no acompanyats. Per això i per poder abordar la complexitat d’aquest fenomen us proposem participar a la jornada Mirem més enllà organitzada per l’Àmbit d'Educació per a la Justícia Global del Moviment.

Aquest any, en el marc del seu treball sobre el racisme i els microracismes, han organitzat aquesta jornada per conèixer i aprofundir en la situació amb què es troben els menors migrants no acompanyats i el paper que hi té la societat i l'esplai. Per això comptarem amb el testimoni de l’Ousman Umar autor del llibre “El viaje al país de los blancos” i en el que explica la seva travessia de Ghana a Europa travessant el Sàhara a peu i després el mar en una embarcació. També ens explicarà com va canviar la seva vida i veure que el racisme és ben latent a la societat. A més ens explicarà per què ha fundat l’ONG “NASCO Feeding Minds” per facilitar l’alfabetització digital d’infants de Ghana.

La jornada seguirà amb dues taules rodones per aprofundir i reflexionar sobre com ha arribat aquesta realitat al vostre centre d’esplai ja sigui a través de l'impacte dels mitjans de comunicació, famílies o l'entorn més proper.  

Les dues taules rodones són: 

  • "Deconstruïm el concepte" a càrrec de Montse Sòria. Parlarem de la paraula MENA i de les connotacions associades que hi té amb l'objectiu de deconstruir la imatge que n'hem fet. 
  • "Ho sabem abordar com a equip?". A partir de casos pràctics analitzarem conjuntament sobre la realitat que ens trobem al centre d'esplai. També les persones que hi participin podran explicar les seves vivències i experiències al seu centre. 

Horari

19.45h - Convocatòria dels participants 

20.00h - Benvinguda i xerrada Ousman Umar

21.00h - Taller 1

21.30h - Taller 2 

22.00h - Sopar (i recollida) 

 

Inscripcions

Per participar a la jornada cal fer inscripció prèvia des del web. El termini d’inscripció finalitzarà 24 hores abans de l’inici de la mateixa o fins que s’acabin les places. En el cas que no hi hagi suficient quòrum per a realitzar la jornada, s’anul·larà. S’avisarà oportunament.

Com arribar-hi?

El Centre d'Esplai Sagrat Cor està situat al Poblenou. Hi podeu arribar en metro (L4 parada de Selva de Mar) o els autobusos H14 o B25. 

Consulta el mapa!