Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats

Jornada: Premonis, com ho fem?

Àmbits

20.10.19 09:45 h a 13:30 h / Afegir a Google Calendar

Barcelona- c. Santaló, 37. Facultat d'Educació Social i Treball Social Fundació Pere Tarrés - URL

Presentació

"Premonis...com ho fem?" Tots els centres i clubs d'esplai, en algun moment o altre, us heu fet aquesta pregunta. I és que arriba un dia que s'ha de gestionar com acompanyem el grup d'adolescents que volen passar a ser monitors/es. Quina formació els hem de fer, hem de posar un filtre o no, a quina edat és millor... Un munt de preguntes que cal poder respondre com a centre d'esplai a partir d'un treball intern com a monitors/es.

Per aquest motiu, l’àmbit pedagògic del Moviment ha organitzat la jornada “Premonis, com ho fem?”, per compartir una estona de reflexió i interacció entre esplais, podent aportar experiències, èxits o reptes sobre el tema. 

Així doncs, la jornada està dirigida a aquelles persones que tenen encomanada la tasca d’acompanyar el grup de premonis del centre o club d’esplai, ja siguin els seus monitors/es de referència o bé, responsables del centre.

Iniciarem el matí amb una breu xerrada que ens permetrà reflexionar sobre el tema de l'acollida i l'acompanyament a nivell general, despertant noves idees. Tot seguit, a partir d'algunes temàtiques extretes de l'anàlisi fet l'any passat als centres a través d’una dinàmica, es generaran uns espais de debat. En aquests, serà clau l'intercanvi d'experteses, podent comptar amb centres que tenen projectes consolidats i centres que tot just s'inicien en aquest tema. Concretament, alguns dels temes que es treballaran són: etapa formativa, etapa de pràctiques, avaluació i selecció, seguiment, referents dels premonitors/es,...  Però es farà a partir dels neguits concrets que aportin els participants.

Cal recordar que, aquest treball sobre el pas de jove a monitor/a és fruit de l'acció EC1 del Pla d’Accions 2019.

Horari

  • 9.45h - Benvinguda
  • 10.15h - Presentació
  • 10.30h - Xerrada a càrrec d'Eulàlia Pagès
  • 11.00h - Primera taula treball
  • 12.00h - Esmorzar
  • 12.30h - Segona taula treball
  • 13.30h - Tancament

 

Inscripcions

Per participar a “Premonis, com ho fem?” cal fer inscripció prèvia des del web. El termini d’inscripció finalitzarà 24 hores abans de l’inici de la mateixa o fins que s’acabin les places. En el cas que no hi hagi suficient quòrum per a realitzar la jornada, s’anul·larà. S’avisarà oportunament.

Com arribar-hi?

La jornada serà a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Fundació Pere Tarrés - URL al c. Santaló, 37. Per arribar en transport públic ho podeu fer amb: 6, 7, 33, 34, H8 o els ferrocarrils de la Generalitat parada Muntaner.

Consulta el mapa!