Activitats, accions i iniciatives
 Tornar a activitats

Campus MCECC d'Estiu - 2019 (Matinal formativa)

Formació

08.06.19 al 09.06.19 / Afegir a Google Calendar

Tarragona, Barcelona i Lleida

Des del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans, compromesos amb la qualitat de les activitats d'estiu dels centres d'esplai federats, organitzem el Campus MCECC per a les activitats d'estiu: una oferta de formació per a preparar l'estació del lleure per excel·lència!

Per aquest motiu, oferim una sèrie de tallers i petites formacions exclusivament i específica pensades per aquells monitors i monitores que participaran a les activitats d'estiu.

Us animem a què hi participeu i en feu ús! Les places dels diferents tallers són limitades i s'assignaran per odre d'inscripció! És molt important que si us inscriviu, assegureu la vostra participació, atès que si no, estareu ocupant una plaça que podria ser utilitzada per algun altre company vostre.

Quan es realitzarà?

Aquest any, i com a novetat, es programen dues sessions formatives d'estiu:

  • Tarragona: dissabte dia 8 de juny de 2019
  • Barcelona i Lleida: Diumenge dia 9 de juny de 2019 (en format de diumenge al matí perquè no solapi cap activitat d’esplai)

A quina hora?

  • Horari de la sessió de Tarragona: des de les 9,30h fins a les 14,00h.
  • Horari de la sessió de Barcelona: des de les 9,45h fins a les 13,30h. (es servirà un esmorzar a càrrec de l'organització a mig matí)
  • Horari de la sessió de Lleida: des de les 10,00h fins a les 13,00h.

A qui va adreçat?

Aquesta formació va adreçada als monitors/es dels Centres d'Esplai del MCECC que intervenen en les activitats d'estiu.

Poden inscriure's a les formacions tots aquells monitors i monitores que pertanyen als centres d'esplai federats al Moviment i que han nascut abans de l'any 2001 (Inclou els nascuts el 2000 i anteriors).

En el cas que algun pre-monitor/a o monitor/a que no tingui l’edat requerida vulgui participar a la formació, caldrà que el centre d'esplai es posi en contacte amb el promotor/a de referència.

On?

  • Tarragona: Casa de la Cultura de Riudoms (c. del Beat Gran, 73)
  • Barcelona: a la seu de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. C. Santaló, 37 de Barcelona
  • Lleida: a la seu del MCECC-Lleida. c. Acadèmia, 17 de Barcelona

Quines formacions s’hi realitzaran?

A la sessió de Tarragona

A la sessió de Tarragona s'han programat dues sessions:

  • T01 - Educació Emocional: L'educació emocional s'ha anat obrint pas en el món de l'educació però sovint no tenim prou eines per a tractar-la com cal ni tenim recursos per a les diferents edats amb les que podem tractar. Per això és bàsic recollir eines per a poder utilitzar-les amb els nostres infants i joves.
  • T02 - Cohesió de l’equip de monitors/es: Formar part d'un equip de monitors cohesionat és bàsic per a poder desenvolupar la tasca de monitors de manera eficient i amb l'entusiasme necessari que requereix aquesta tasca, és per això que tenir eines que ens ajudin a gestionar els equips pot ser fonamental per millorar la relació de l'equip.

A la sessió de Lleida

A la sessió de Lleida s'han programat una sessions:

  • L01 - Com establir "límits" a l'activitat d'estiu
    Reflexionarem i treballarem sobre la distància educativa, entre els infants i monitors/es a les activitats d’Estiu. Que cal tenir en compte? Quin és el nostre rol com a educador/a? Quin ús fem de les xarxes socials? Com gestionem situacions conflictives?
    Formador: pendent de confirmar

A la sessió de Barcelona

La jornada ofereix una sèrie de formacions i tallers de manera que cada participant podrà escollir una de les formacions proposades en el moment d'inscriure's:

  • B01 - Manipulació d'aliments
    Volem proporcionar una informació clara i de fàcil comprensió que permeti que els equips de monitors/es que preparen i serveixen aliments a les activitats d'estiu, puguin comptar amb una formació sobre aquesta temàtica.
    Formador: pendent de confirmar
  • B02 - Primers auxilis
    Gimcanes, jocs, estones de menjador, rutes per la muntanya,...el lleure proporciona situacions diverses en què com a monitors/es haurem de saber com reaccionar, aplicant uns primers auxilis bàsics. La formació permetrà aprofundir-hi, centrant-nos en situacions de casals, colònies i campaments.
    Formador: pendent de confirmar
  • B03 - Alternatives al càstig en l’activitat d’estiu
    Què fer quan un infant es salta les normes? Com gestionem les males actituds dels infants o del grup? Recorrem al càstig? Tenim altres eines per aplicar? Ens anticipem com a monitors/es? A colònies i campaments passem 24 hores junts i la gestió d'aquests conflictes és clau per generar un bon ambient de comunitat i de creixement.
    Formador: pendent de confirmar
  • B04 - GESPLAI: noves funcionalitats del programa!
    Ets dels que t'agrada la gestió? O bé no t'entusiasma, però t'ha tocat ser-ne el responsable? Ara tenim noves funcionalitats del programa que tenen la voluntat d'ajudar-vos en la vostra gestió del centre!
    Formador: Albert Riu
  • B05 - El treball amb les famílies a l’activitat d’estiu
    Tenim present a les famílies durant les activitats d'estiu? Com ens relacionem amb elles durant la preparació, a les reunions, informacions,...? Com fem l'inici o el final de l'activitat? Fem retorn a les famílies de com s'han desenvolupat els seus fills/es a les colònies? Som agents educatius, per tant, el vincle amb les famílies és clau!
    Formadora: Judit Vilaclara
  • B06 - Recursos per a rutes i campaments
    Tenim poca experiència preparant una ruta o uns campaments i ens agradaria obtenir recursos? Com treballem el quotidià? Quines activitats fem sense material? Com treballem el grup? Quin valor educatiu tenen aquest tipus d'activitats?
    Formador: Pau Pujol

Aquest any no s’ofereix cap formació específica del decret d’activitats, però si teniu dubtes, us recodem que ens els podeu fer arribar per tal d’ajudar-vos.

Cost

Aquesta formació serà gratuïta per als monitors i monitores del MCECC. Per aquest motiu, és especialment rellevant que aprofiteu la formació i si feu la inscripció, hi participeu.

Inscripció

Podeu fer la inscripció fins el dia 3 de juny de 2019 a través d'aquest formulari.