Notícies
 Tornar
  • Consulteu els projectes que estan en marxa al MCECC

Consulteu els projectes que estan en marxa al MCECC

07.02.24

A la darrera Assemblea General Ordinària 2024 els Centres i Clubs d'Esplai van decidir renovar els projectes d'excursionisme i perspectiva de gènere. Igualment, els participants van votar a favor de dos nous projectes presentats per esplais del Moviment: waca tandem i acompanyament emocional. 

A continuació teniu un resum dels quatre projectes del MCECC actius actualment, els responsables dels projectes i què podeu fer si voleu participar dels mateixos:

  • Excursionisme: la fita del projecte és oferir un espai formatiu i  d’aprofundiment en matèria d’excursionisme, donant les eines necessàries perquè els monitors/es que vulguin puguin iniciar-se o ampliar els seus coneixements i fer aquesta activitat realitat al seu esplai. Del 17-19 de maig de 2024 es farà un curs formatiu d'excursionisme, del qual rebreu més informació aviat.
  • Perspectiva de gènere:  s'organitzen reunions periòdiques per abordar la lluita per la igualtat des de diferents punts de vista. A més, des del 2019 a la TrocaJove i a la Trobada de Monitors i Monitores s’instal·la un punt lila, on s’ofereixen dinàmiques de sensibilització i en pro de la prevenció de violències a les trobades del Moviment. Podeu consultar la pàgina web del projecte amb recursos per treballar als esplais aquí
  • Waca tandem: aprovat a l'AGO 2024, aquest projecte consisteix a desenvolupar la part internacional del MCECC. Es proposen accions com iniciar una col·laboració amb Le Patro (federació belga de Clubs i Centres d'Esplai), establir futurs intercanvis entre els dos països i començar un treball de sensibilització amb la sostenibilitat "green deal". 
  • Acompanyament emocional: aprovat a l'AGO 2024, aquest  projecte vol orientar a monitors i monitores en el suport a les problemàtiques de salut mental i emocional dels infants. Es volen fer accions com acompanyar els monitors/es en la comunicació assertiva amb les famílies i l'equip, crear infografies amb protocols específics o difondre materials i recursos per treballar la salut mental. Durant els mesos de febrer i març està previst iniciar l'activitat del projecte. 

Tots els projectes estan oberts a la participació de tota persona vinculada al MCECC que així ho desitgi.  Si voleu participar podeu contactar amb el vostre promotor o enviar un correu a ambits@peretarres.org. 

Fem Moviment!