Notícies
 Tornar
  • Oberts els tràmits per sol·licitar les Beques d'Estiu 2024

Oberts els tràmits per sol·licitar les Beques d'Estiu 2024

02.04.24

Un any més, el Moviment posa a disposició dels Centres i Clubs d'Esplai federats la convocatòria de Beques per a Activitats d'Estiu 

La convocatòria té l'objectiu de facilitar als infants, adolescents i joves la seva participació en les activitats de lleure d'aquest estiu.

Són els mateixos Centres i Clubs els que han d'adreçar les sol·licituds de Beques. Per aquest motiu, convé conèixer bé i atendre el que especifiquen les bases reguladores.

El procés de beques i inscripció:

A continuació s'exposen els passos que s'han de seguir:

1. Entrevista prèvia

Aquesta fase del procediment és obligatòria per poder accedir al sistema de Beques. En cas que l'entrevista s’hagi realitzat en altres convocatòries, és un pas opcional. Tanmateix, és necessari adreçar-se al promotor/a de referència per confirmar l'excepció de l'opcionalitat. Podeu fer aquesta entrevista fins al 17 d'abril.

2. Formacions sobre el procés de Beques i inscripció

Per accedir a la convocatòria de Beques, cal que els Centres i Clubs d'Esplai del MCECC participeu en una formació per tal de conèixer les novetats i la tramitació de les Beques per a Activitats d'Estiu. 

Les dates i els horaris previstos per fer aquestes formacions, que seran en format telemàtic, són:

  • Dijous 18 d’abril a les 19hadreçada especialment a les persones que fan el tràmit per primer cop.
  • Dilluns 22 d'abril a les 11hadreçada especialment a les persones responsables de la tramitació de beques dels centres de la XaCS.
  • Dimecres 24 d'abril a les 19hadreçada especialment a les persones que ja ho han fet en alguna altra ocasió.

És important participar de les formacions per poder dominar tot el procés.

Aquesta formació, a banda d'explicar tècnicament com es fa la sol·licitud de les beques, entendre una renda o un RMI, també es treballaran uns continguts que tenen per objectiu reflexionar sobre l'acció dels centres d'esplai vers la infància vulnerable i sobre com es pot fer front a aquestes situacions. Per assistir a les formacions, cal que ompliu aquest formulari. 

Per garantir que tots els centres compleixen amb els passos a seguir, la tramitació al Gesplai només serà visible i possible per aquells que hagin contactat amb el seu promotor/a.

3. Tramitació de les beques

Un cop fetes les formacions, els Centres i Clubs d'Esplai podran preparar i lliurar la sol·licitud de les beques fins al 29 de maig a través del Gesplai. Posteriorment, del 30 de maig al 14 de juny es revisaran les sol·licituds presentades i es resoldran incidències.

4. Comunicació i justificació 

El 28 de juny (aproximadament) es comunicarà la resolució de les beques als centres, que s'hauran de justificar del 29 de juny al 26 de juliol. La justificació es farà a través del lliurament de l'acord signat i segellat i els rebuts i documents que es demanin.

5. Pagament

Abans del 31 de juliol es pagarà el 70% de l'import atorgat (en la mesura que les fonts de finançament ho permetin).

Consulta tota la informació:

Accedeix a documents útils per a la tramitació de les beques i consulta les bases reguladores i el calendari d'aquestes aquí.