Notícies
 Tornar
 • Obertes les inscripcions al Campus MCECC d'estiu
 • Enllaços interès Campus MCECC
 • Comparteix a les xarxes socials

Obertes les inscripcions al Campus MCECC d'estiu

21.03.24

El Campus MCECC d'estiu és una jornada gratuïta que prepara el Moviment per formar els monitors i monitores de cara a les activitats que s’inicien una vegada ha acabat el curs escolar.

Les formacions tracten diferents temàtiques d'interès pels Centres i Clubs d'Esplai i cadascú escull la que més li interessa. Hi ha formacions presencials i telemàtiques. 

Formacions presencials

Horari: 21 d’abril de 2024 de 9.45 h a 13.30 h  | Lloc: Seu de la Facultat Pere Tarrés (c. Santaló, 37, Barcelona)

 • Primers Auxilis bàsics en el lleure - Primers auxilis en contextos de lleure; les diferents situacions que ens podem trobar a les activitats d’estiu, com prevenir-les i donar-hi resposta. Què fem davant un cop de calor? Què podem donar a un infant que es troba malament?
 • Marxem d’excursió i ruta ben preparats - Eines per la preparació de les excursions i rutes durant l’estiu, així com el treball de diferents conceptes per treballar la natura amb els infants i joves.
 • Com atendre trastorns greus de conducta - Eines i recursos per saber com tractar i acompanyar els infants i joves amb una diagnosi de trastorn de conducta, especialment amb TDAH i TDA. Quina resposta educativa hi donem? Com podem resoldre conflictes?
 • Atenció a la diversitat funcional - Eines i recursos per acompanyar als infants i joves amb diversitat funcional. Quin acompanyament educatiu realitzem? Com facilitem la inclusió a l'esplai?
 • Estona amb tu amb infants i joves - Eines i recursos per al treball de moments de reflexió amb els infants i joves. Dedicar un temps a nosaltres mateixos, l’interior i reflexionar sobre el dia viscut és vital, donem l’espai?
 • Bon tracte - compartir eines i visió de perspectiva social sobre el bon tracte a la infància, així com analitzar quines són les actuacions correctes per una educació en el lleure que esdevingui un espai de protecció.
 • Manipulació d’aliments - Adquirir els coneixements bàsics establerts a la manipulació d'aliments i aplicar-los entorn de les activitats de lleure.

L'organització facilitarà l'esmorzar de diumenge 21 d'abril als monitors i monitores que participin d'aquestes formacions. 

Formacions telemàtiques

 • Gesplai: tot el que cal saber! - Una formació per conèixer i repassar com funciona l’ús del GESPLAI. Es repassaran de dalt a baix l’ús de l’eina i totes les seves noves utilitats.

Dia: dilluns, 15 d’abril | Horari: 19.30 h a 21.30 h 

 • Gesplai: punts específics - El punt de partida serà el treball en l’eina del sistema d’inscripcions que ofereixen aquest aplicatiu. A més, amb les vostres propostes volem detallar tots aquells dubtes que hi ha en aquesta eina. En el moment de la inscripció podreu especificar què és allò que t’agradaria parlar o dubte a resoldre sobre el Gesplai.

Dia: dilluns, 15 d’abril | Horari: 19.30 h a 21.30 h 

 • Plans B en activitats d’estiu - Situacions inesperades en les activitats d’estiu, eines i recursos per afrontar-les i pensar plans alternatius.

Dia: dimarts, 16 d’abril | Horari: 19.30 h a 21.30 h 

 • Fem dietes equilibrades per a les activitats d’estiu - Eines i recursos per dissenyar dietes equilibrades en diferents franges d’edat i segons la intensitat de l’activitat. Especialment pensat per a activitats on hi hagi dret a cuina (colònies) o campaments.

Dia: dimecres, 17 d’abril | Horari: 19.30 h a 21.30 h 

 • Quotidià de qualitat - Fer valdre els moments del quotidià en les activitats d’estiu, aprofundir en el treball d’aquest vessant educatiu. Ens limitem a treure fils per fer polseres i pilotes per jugar a futbol? Com ens organitzem pels moments no destinats al joc?

Dia: dijous, 18 d’abril | Horari: 19.30 h a 21.30 h 

Inscripció

Per participar del Campus MCECC cal inscriure’s a través daquest enllaç, indicant el teu Centre o Club d'Esplai i la formació a la qual vols assistir.

La inscripció té un preu simbòlic de 3 euros, que serà retornat en cas que la persona inscrita participi de la sessió un cop transcorregut tot el Campus MCECC. També es farà efectiu el retorn de l’import si una baixa s’avisa amb una antelació mínima de 2 dies abans de la formació o bé en cas d’absència per un motiu justificat i/o de força major.

Les places de les diferents formacions són limitades i s'assignaran per ordre d'inscripció.

#SomMoviment