Notícies
 Tornar
  • Més d'un miler de joves participen en la Festa Major del Moviment

Més d'un miler de joves participen en la Festa Major del Moviment

12.03.24

El cap de setmana del 9 i 10 de març s'ha celebrat a Amposta la TrocaJove 2024, la trobada d'adolescents i joves del Moviment.

Prop de 1.100 persones, provinents de 63 Centres i Clubs d'Esplai de diverses zones i territoris de Catalunya i Mallorca, han assistit a la trobada, que enguany ha girat al voltant de la celebració d'una festa major popular catalana. “Aquesta festa major és un oasi dins del ritme frenètic que vivim”, ha expressat la presidenta del MCECC, Anna Grau, a l’acte inaugural. 

I és que al llarg d'un cap de setmana els participants han pogut endinsar-se en les tradicions catalanes i de les terres de l'Ebre a través de diverses activitats i espais de cultura popular, com balls de gegants i capgrossos, castellers, un correfoc, danses tradicionals, sardanes i una batucada. Igualment, s’ha celebrat l’eucaristia a la Parròquia Sagrat Cor d’Amposta i una dinàmica per reflexionar sobre la comunicació amb un mateix i amb els altres. A la nit el grup de música Fulles Seques ha fet ballar de valent als joves. 

A més, diumenge al matí hi ha hagut diversos tallers i xerrades participatives. Algunes han estat sobre la promoció de la llengua, la música, l’arquitectura, l’audiovisual en català, els castells, la gastronomia catalana, el Delta de l'Ebre, el procés de l’arròs, la gestió forestal, l’agricultura i la ramaderia. Finalment, els assistents han acomiadat la TrocaJove entonant l’Hora dels Adeus al voltant del llac del Parc dels Xiribecs, en una estampa per al record.

Gràcies per participar

Volem agrair la participació i col·laboració dels Centres i Clubs d'Esplai. També volem donar les gràcies a la comissió organitzadora, Consell Directiu i membres de l'Equip Tècnic per estar al peu del canó i fer possible aquesta trobada. 

Podeu consultar el recull fotogràfic de la TrocaJove 2024 aquí. També teniu a disposició el vídeo resum aquí. 

#SomMoviment