Notícies
 Tornar
  • Els centres del MCECC es troben a Montserrat per potenciar l'espiritualitat al lleure educatiu

Els centres del MCECC es troben a Montserrat per potenciar l'espiritualitat al lleure educatiu

26.02.24

Prop de 100 participants de més de 25 Centres i Clubs d’Esplai del MCECC s’han reunit, de divendres 23 a dissabte 24 de febrer, a Montserrat per celebrar la vuitena edició de la Nit dels Animadors i Animadores de la Fe.

La trobada, organitzada sota el lema Aixeca’t i contempla, ha estat una oportunitat per posar en comú reptes, necessitats, dificultats i recursos a l'hora de treballar l'espiritualitat i la fe a les activitats de lleure educatiu, així com per propiciar el contacte amb la natura.

Durant la tarda de divendres els assistents han dut a terme dinàmiques de coneixença basades en valors com la confiança i, després del sopar, han celebrat una pregària a l’estil de la Comunitat de Taizé (França) a la basílica de l’Abadia de Montserrat, acompanyada de la música interpretada pels mateixos monitors i monitores. De fet, alguns dels assistents a la Nit dels Animadors i Animadores de la Fe van viatjar a la Comunitat de Taizé el darrer octubre per fer-hi una estada de quatre dies. La trobada a Montserrat s'ha plantejat com una continuació del treball de l’espiritualitat i la fe encetat a França. 

Dissabte al matí, els participants han emprès una ruta per la muntanya de Montserrat. Tractant-se d’una activitat itinerant, s’han anat aturant en diversos punts del recorregut per esmorzar a la Creu de Sant Miquel, just després de veure sortir el sol i analitzar sons i imatges de la natura de forma contemplativa. Tot seguit, han escoltat el testimoni del monjo de Montserrat Jordi Puigdevall a l’ermita de Sant Miquel, qui ha compartit amb els assistents: “El silenci possibilita la interioritat i la connexió amb Déu”, i ha afegit: “El treball d’un/a mateix/a es du a terme durant tot el trajecte vital; en això consisteix la vida ermitana, a trobar Déu en aquest estil de vida”.

A la darrera parada de la ruta, a l’estació del funicular de Sant Joan, els monitors i monitores han realitzat dinàmiques vinculades a com aterrar el treball de l’espiritualitat i la fe a les activitats de lleure educatiu als seus centres. Finalment, la sortida ha culminat amb la celebració d’una eucaristia de campanya participativa, dinàmica i vivencial vinculada a la temàtica de la natura celebrada pels sacerdots Sergio Adán (Xexu), consiliari diocesà del MCECC, Carlos Bosch, director de la pastoral juvenil de la Diòcesi de Barcelona, Marc Majà, consiliari diocesà del Moviment a Solsona, Jan Martínez, consiliari del MCECC del Bisbat de Terrassa, i Pep Mària, consiliari de la Fundació Pere Tarrés. Durant la celebració eucarística, Adán ha animat als monitors i monitores a “aprendre a contemplar en situacions quotidianes”.

Els monitors i monitores que així ho han desitjat han posat fi a la seva experiència religiosa a Montserrat compartint un dinar a l’Alberg Abat Garriga, on han dormit.

Aquí podeu consultar un recull de fotografies de la Nit dels Animadors i Animadores de la Fe.