Notícies
 Tornar
  • Més de 300 representants d'esplai es reuneixen a l'Assemblea per decidir el rumb del Moviment

Més de 300 representants d'esplai es reuneixen a l'Assemblea per decidir el rumb del Moviment

29.01.24

Més de 300 representants de més de 100 Centres i Clubs d’Esplai de Catalunya, Balears, País Valencià i Andorra es van reunir dissabte 27 de gener al Col·legi Maristes de Girona en l’Assemblea General Ordinària (AGO) del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés.

A l’Assemblea, a més de fer balanç de tota la tasca feta pel MCECC i els esplais durant el 2023, s’han fixat els nous objectius de futur. S’ha aprovat la Memòria d’Activitats del 2023, l'Informe Econòmic amb el tancament del 2023 i el pressupost del 2024, el Pla d’Accions del 2024 i el Calendari 2024-2025.

Durant l'acte també s’han renovat els projectes d'Excursionisme i Perspectiva de Gènere, i s'han aprovat els nous projectes presentats pels esplais d'Acompanyament Emocional i Waca Tandem, una iniciativa que vol reforçar les activitats internacionals del Moviment i iniciar una col·laboració amb Le Patro, una federació belga de Clubs i Centres d'Esplai. 

Acompanyament institucional

L'acte públic de l'Assemblea ha comptat amb les intervencions de l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya, Núria Valls, el vicepresident del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Carlos Cañas i la presidenta del MCECC, Anna Grau.

Entrega de premis a les iniciatives més innovadores

D’altra banda, durant l'acte públic també s'ha fet entrega dels premis InnovAct, el concurs que premia les activitats més innovadores realitzades durant l’any pels esplais del MCECC. Els projectes La Copa de les Cases, del Centre d’Esplai Casal Santa Maria del Jaire, Caçacastanyes del Centre d’Esplai Josepets i Eco-Capra-ho del Centre d’Esplai Lluís Maria Chanut han estat els tres premiats d’aquesta cinquena edició. El premi del públic ha estat per Uh! Oh! No tinc por!, del Centre d’Esplai L’Esquirol.

En l’acte d’entrega dels premis ha participat la directora general de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Rut Ribas.

El MCECC teixeix xarxa amb les comarques gironines

Una de les voluntats del MCECC, com a federació que agrupa centres d’esplai, és teixir una xarxa associativa amb les entitats de Girona. És per això que durant l'Assemblea s'ha posat a disposició dels assistents un espai de venda de marxandatge (que ha inclòs llibres especialitzats en educació en el lleure, dessuadores, samarretes, records d’altres trobades...), els beneficis del qual es destinaran a projectes solidaris de Càritas Girona.

Al seu torn, joves del centre d’esplai parroquial La Petjada, del municipi de Riudellots de la Selva, han participat activament a l’acte públic de l’Assemblea.

Comiat i benvinguda dels nous membres

L'Assemblea ha servit per acomiadar els membres del Consell Directiu que finalitzen la seva etapa: Àlex Moreno, Eric Fernández, Roger Vendrell, Judit Vilalta i Ares Miró.

També ha dit adeu el vicepresident del MCECC, Joan Morte. Així doncs, tal com estableix el Reglament de Règim Intern, en el termini de 10 dies hàbils es farà pública la nova persona que ocuparà el càrrec de la vicepresidència.

Finalment, s'han aprovat les noves candidatures de Laia Rubio, Josep Godia i Estel Ferré, juntament amb les renovacions de Txell Cots, Júlia Florences i Pep Pla. 

Podeu consultar el resum fotogràfic de la jornada aquí.

Gràcies als participants i als qui heu fet possible aquesta assemblea. Construïm junts i juntes el Moviment!