Notícies
 Tornar
  • La Jornada "Mirem més enllà" treballa com construir societats més justes

La Jornada "Mirem més enllà" treballa com construir societats més justes

09.11.23

La Jornada Mirem més enllà va reunir divendres 3 de novembre una trentena de monitors, monitores, exmonitors i exmonitores dels Centres i Clubs d'Esplai del Moviment.

El teatre de l'Escola Jesuïtes el Clot, seu de l'Esplai Joan Suñol i de l'Esplai Lluís M. Chanut, va acollir la sessió, que va consistir en un cinefòrum.

Els assistents van visionar La Carta: un missatge per a la nostra Terra, un documental que mitjançant testimonis aborda qüestions com la construcció de societats més justes i els reptes que comporten el canvi climàtic i la gestió sostenible de recursos.

Tot seguit, els assistents van poder treballar el contingut de la pel·lícula en dos tallers; primerament, en grups reduïts, i tot seguit fent una posada en comú, amb tots i totes les participants, de les impressions que La Carta: un missatge per a la nostra Terra els havia evocat, així com reflexions sobre com podem aterrar el contingut del film a les nostres entitats de lleure educatiu.

Després d'un pica-pica en el qual també es van intercanviar algunes idees, els joves van finalitzar la trobada amb la voluntat de continuar treballant la qüestió de la justícia social. Enguany, i després de l'aturada pandèmica, la Jornada s'ha reprès organitzada des de l'Àmbit d'Animació de la Fe, amb vocació de contribuir en el camp de la justícia global.