Notícies
 Tornar
  • El Consell Directiu prepara un nou curs
  • Comparteix a les xarxes socials

El Consell Directiu prepara un nou curs

19.09.23

El dissabte 16 de setembre el Consell Directiu es va reunir a l'Esplai Cra-Crac de Badalona (Zona 07).

Van fer balanç d'un estiu on els Centres i Clubs d'Esplai han continuat amb les seves activitats adaptant-se a les condicions ambientals i meteorològiques extremes. També van valorar les visites del TourMCECC i els Cursos Residencials de monitors/es i directors/es de lleure. A més a més van acabar de fer balanç del curs passat amb les respostes obtingudes de les enquestes de valoració dels Centres i Clubs d'Esplai.

La trobada també va servir per posar en marxa el curs 2023-2024. Començant pel primer gran esdeveniment del Moviment, l'Assemblea General Ordinària (AGO), el Consell Directiu ja ha obert el procés participatiu per elaborar el Pla d'Accions que està en la seva 1a fase. Ara tothom vinculat al Moviment pot fer propostes d'accions per continuar creixent.

També les trobades del 2024 van ser a l'ordre del dia i el dimecres 27 de setembre a les 19.00 es farà la 1a reunió de preparació de la TrocaJove i la Jornada de monitors/es. Les dues comissions de les trobades i els diferents àmbits i projectes del MCECC sempre busquen nous voluntaris i voluntàries que vulguin aportar el seu granet de sorra. Consulta aquí tota la informació.

Actualment, estem a punt d'obrir diverses convocatòries econòmiques i en aquesta reunió es van debatre i aprovar modificacions en les bases dels ajuts extraordinaris. Aquests canvis s'informaran aviat a tots els monitors/Es dels Centres i Clubs d'Esplai.

Com en totes les reunions del Consell Directiu els diferents membres vocals van parlar de les seves zones i territoris així com de les comissions, projectes i àmbits de què formen part. Així com de les accions del Pla d'Accions vigent.

El dissabte van deixar a punt el Campus MCECC d'inici de curs i pròximament s'obriran les inscripcions a les diferents formacions gratuïtes.

El darrer cap de setmana de setembre es celebrarà la primera trobada del Consell de Responsables Territorials (CRT) i en aquesta reunió del Consell Directiu ja s'hi ha començat a treballar perquè els responsables territorials puguin acompanyar les zones i territori durant l'arrencada d'aquest curs.

No són poques les activitats que es preveuen enguany i el Consell Directiu també treballa en la Jornada "Mirem més enllà" pel 3 de novembre, la Nit dels Animadors/es de la Fe 2024 i el programa Ramón Maria Serchs. El pròxim 20 de novembre se celebra el DUDI i el Consell Directiu va posar en marxa la feina per celebrar-ho com es mereix.

Finalment, van repassar l'estat d'alguns projectes i iniciatives de què formem part. Destaca el seguiment de la Llei de l'Associacionisme, El Consell Nacional de Joventut de Catalunya, la FIMCAPDidania i el Consell de Joventut de Barcelona.