Notícies
 Tornar
  • Els consiliaris d'Esplais es troben a la jornada d'estiu
  • Comparteix a les xarxes socials

Els consiliaris d'Esplais es troben a la jornada d'estiu

20.06.23

Dilluns 19 de juny va tenir lloc la Jornada d'estiu per a consiliaris/àries o rectors d'una parròquia amb Centre o Club d'Esplai del Moviment.

La proposta va tenir lloc a la casa de la Sagrada Família, a Les Planes (Vallvidrera, Barcelona). Prop d'una vintena de participants van assistir a la jornada titulada Acompanyem des de la sinodalitat als Centres i Clubs d'Esplai que, a partir de les 9.30 h, va donar l'acollida i benvinguda. Alguns consiliaris/es, des del dia anterior, es van trobar al vespre tot posant en comú el vincle entre la fe i l'educació el lleure.

La pregària del matí va donar el tret de sortida a la formació realitzada pel salesià Jordi Lleixà -coordinador nacional de Centres Juvenils Don Bosco-, qui va convidar als consiliaris/àries i rectors a fer de l'acompanyament dels Centres i Clubs d'Esplai una prioritat, i a treballar en el si de la comunitat educativa articulant equips de persones laiques, també.

El matí va seguir amb una pausa i una posada en comú de les reflexions, tot donant pas a una Eucaristia celebrada pel bisbe auxiliar David Abadías. Posteriorment, els assistents van compartir un dinar i a la tarda es va elaborar un decàleg vinculat a com acompanyar els Esplais en l'animació de la fe en un espai de treball conjunt i enriquidor, aterrant les reflexions en pràctiques concretes.

Vinculació amb el CRT

Amb la vista posada en el treball en xarxa, una de les propostes sorgides d'aquesta Jornada va ser la possibilitat d'aprofitar la data marcada pel Consell de Responsables Territorials (CRT), concretament amb el primer CRT del curs, per generar un espai propi dedicat a enfortir el vincle entre consiliaris i consiliàries.